Apu

Apu Juniorin perustaminen ehdolla Vuoden journalistiseksi teoksi – Imagen Sonja Saarikoski ehdolla vuoden journalistiksi

Apu Juniorin perustaminen ehdolla Vuoden journalistiseksi teoksi – Imagen Sonja Saarikoski ehdolla vuoden journalistiksi
Alakoululaisille suunnattu Apu Juniori on ilmestynyt reilun vuoden ajan.

Apu-perheen kuopuksen Apu Juniorin perustaminen on kolmen finalistin joukossa ehdolla Vuoden journalistiseksi teoksi. Palkinto on osa Suuri journalistipalkinto -kilpailua.

Kolme lyhytlistalle päässyttä ehdokasta julkistettiin hetki sitten Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä. Apu Juniorin ohella ehdokkaana ovat Vastalaake.fi ja TS Kirja -klubi.

Yleisö sai lähettää ehdotuksia palkittaviksi, minkä jälkeen journalismin ammattilaisista koostuva palkintolautakunta valitsi vuoden 2019 Suuren Journalistipalkinnon voittajaehdokkaat.

Palkintolautakunta edellytti, että ehdokkaat olivat edistäneet hyvää journalismia Suomessa palkinnonjakoa edeltäneen kalenterivuoden aikana.

Palkinnot jaetaan neljässä eri kategoriassa:

  • Vuoden juttu
  • Vuoden journalistinen teko
  • Vuoden journalistinen pomo
  • Vuoden journalisti
Apu Juniorin toimitusta: Elisa Miinin, Selina Keränen, Tanja Pellikka ja Jukka Väänänen.

Apu Juniori tarjoaa oikeita uutisia lapsille

Lasten tiede- ja ajankohtaislehti Apu Juniori alkoi ilmestyä tammikuussa 2019 kahdesti kuukaudessa. Alakoululaisille suunnatun lehden tarkoitus on saada lapset lukemaan, opettaa heidät hakemaan tietoa, ajattelemaan kriittisesti ja uskomaan itseensä.

Apu Juniori tukee lapsen kasvua ajattelevaksi aikuiseksi ja auttaa parantamaan koulumenestystä kasvattamalla yleissivistystä sekä taustoittamalla uutisia ja ilmiöitä.

Lehdessä kerrotaan esimerkiksi yhteiskunnallisista asioista, ilmastokriisistä, politiikasta, luonnosta, koulukiusaamisesta, tieteestä ja avaruudesta. Jokaisessa lehdessä on myös puuhasivuja ja helppo resepti lapsille.

A-lehtien muista julkaisuista Imagen toimituspäällikkö Sonja Saarikoski on ehdolla Vuoden journalistiksi. Muut tämän kategorian ehdokkaat ovat Ylen Antti Kuronen ja Helsingin Sanomien Paavo Teittinen.

Imagen toimituspäällikkö Sonja Saarikoski.

MTV televisioi gaalan maaliskuussa

Suurta journalistipalkintoa jakoi vuodesta 2001 viime vuoteen asti ruotsalainen mediakonserni Bonnier.

Bonnier luovutti viime vuonna oikeudet palkintoon Päätoimittajien yhdistykselle (PTY). Palkinnon jakavan palkintolautakunnan puheenjohtaja on tänä vuonna MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen.

Suuri Journalistipalkinto jaetaan 11. maaliskuuta 2020. Palkintogaalan järjestää ja televisioi MTV ja se esitetään suorassa tv-lähetyksessä MTV3-kanavalla kello 20–21.

Apu Juniori, Image ja Apu ovat osa A-lehdet-konsernia.

Julkaistu: 13.2.2020
Kommentoi »