Antti Tuisku: ”Nimeni on herättänyt ihmisissä väkivaltaisia tuntemuksia”
Kulttuuri
Antti Tuisku: ”Nimeni on herättänyt ihmisissä väkivaltaisia tuntemuksia”
Laulaja Antti Tuisku on yrittänyt todistella läpi uransa ihmisille, että on ansainnut paikkansa Suomen musiikkitaivaalla.
Julkaistu 21.8.2015
Apu

Poplaulaja Antti Tuisku on yksi syyskuussa alkavan Vain elämää -musiikkiohjelman neljännen kauden artisteista. Hän uskoo, että ohjelmassa nähdään hyvin aito ja suorapuheinen Antti. Laulajan tavoitteena oli, ettei hän mieti kuvausviikon aikana lainkaan kameroita.

– Luulen, että ihmiset näkevät ohjelmassa todella paljaan Antin. Viikko meni tietynlaisessa sumussa ja tunteiden ääripäät korostuivat. En lähtenyt peittelemään tunnetilojani ja puhuin hyvin henkilökohtaisistakin asioista kameroille, Antti kertoi Vain elämää -ohjelman julkistustilaisuudessa Eckerö Linesin M/S Finlandialla.

Antti on ehtinyt kokea 11-vuotisen uransa aikana paitsi hienoja hetkiä, myös kosolti halveksuntaa ja tylytystä. Antin mielestä musiikkiohjelma olikin täydellinen paikka rikkoa hänestä vallitsevia ennakkoluuloja ja yllättää ihmiset.

– Monikaan ei ole tiedostanut, millainen urani on ollut. Muille artisteille oli todella iso järkytys, kun he kuulivat, miten väkivaltaisia tunnetiloja Antti Tuiskin nimi on ihmisissä aiheuttanut, ja miten vaarallisissa tilanteissa olen keikkareissuillani ollut. Oli hienoa päästä kertomaan niistä asioista.

"Tuntuu vapautuneelta"

Sitten loppukeväällä julkaistun En kommentoi -albumin Antti on onnistunut voittamaan myös monia epäilijöitä puolelleen. Uusi yleisö on löytänyt laulajan, ja syksyn keikkakiertue on jo pitkälti loppuunmyyty. Antti iloitseekin siitä, että hän uskalsi vaihtaa rohkeasti suuntaa ja tehdä tyystin erilaista musiikkia kuin koskaan aiemmin. 

– Yksitoista vuotta olen yrittänyt todistella ihmisille, että olen ansainnut paikkani ja osaan oikeasti näitä asioita. Se ei ole tuottanut tulosta. Nyt olen viimein tajunnut, ettei minun tarvitse tehdä musiikkia kenellekään muulle kuin itselleni. Se on todella vapauttavaa, Antti kertoi.

Uuden levyn menestyksen myötä Antti ajatteli, että nyt jos koskaan olisi täydellinen hetki lähteä mukaan suosittuun musiikkiohjelmaan. Leirejä ja uusiin ihmisiin tutustumista rakastava laulaja toivoi saavansa viikon aikana ainakin yhden uuden ystävän.

Antin mukaan koko artistipoppoon välille muodostuikin nopeasti tietynlainen symbioosi ja he ovat pitäneet tiiviisti yhteyttä leirin jälkeenkin. Kaikista läheisimmän ystävän hän sai kuitenkin JVG:n VilleGallesta.

– Villen kanssa soittelemme joka toinen päivä edelleen. Olemme tosi läheisiä ystäviä ja puramme huoliamme ja murheitamme toisillemme koko ajan. Se on puhdasta kultaa, Antti kuvaili.

Antti uskoo, että hän esiintyy Vain elämää -musiikkiohjelmassa täysin omana itsenään.
Kommentoi »