Amsterdamin tyylikkäät, uudet kanavahotellit
Matkailu
Amsterdamin tyylikkäät, uudet kanavahotellit
Tämä on Amsterdamin persoonallisimpia majoitusideoita: yövy kanavan laidalla entisessä siltavahdin kopissa.
Julkaistu 6.8.2018
Mondo

Amsterdamin viimeinenkin nosto­­­silta automatisoitiin vuonna 2017, ja sen myötä siltavahtien kopit ovat jääneet tyhjilleen.

Sittemmin yksitoista niistä on muutettu persoonallisiksi minihotelleiksi, joissa on vain yksi kahden hengen huone. Lähivuo­sina vahtikoppihotelleja valmistuu kanavien varrelle vielä seitsemäntoista lisää.

Amstelschutsluis kuuluu Amsterdamin kauniisiin minihotellihuoneisiin, jotka on tehty kanavanvartijoiden taloista. Siinä on poikkeuksellisesti myös oma pieni keittiö.

Osa näistä rakennuksista on historiallisia, kuten Amsteljoen keskellä seisova ruskeatiilinen mökki Amastelschutsluis vuodelta 1673. Uusin, lasiseinäinen rakennus taas löytyy Ijburgin asuinalueelta. Kaikki vartijoiden mökit on entisöity ja sisustettu alkuperäistä tyyliä kunnioittaen.

Jokaiseen vartijanmökkiin mahtuu yöpymään kaksi aikuista. Lapsia näihin huoneisiin ei majoiteta: hotelliketju perustelee rajoitusta talojen erikoisella sijainnilla kanavien äärellä.

Erikoisen Sweets-hotelliketjun takana on Amsterdamissa aiemminkin villejä majoitusideoita kehittänyt suunnittelijakaksikko Suzanne Oxenaar ja Otto Nan.

Heidän kädenjälkeään on esimerkiksi kaupunkiin entisestä siirtolaiskeskuksesta tehty Hotel Lloyd, jossa on jokaisen tähtiluokan huoneita, sekä muotisuunnittelijoiden sisustama Hotel Exchange.

Meeuwenpleinbrugin entinen siltavahdin talo on vuodelta 1969 ja kanavamajoituksista tyylikkäimpiä.
Kommentoi »