Apu

Amadeus Lundbergin juominen häiritsi jo perhe-elämää: "Olen iloinen, että osasin lopettaa ajoissa"


Amadeus Lundberg valitsi perhe-elämän oluen sijaan.
Kuvat Antti Vettenranta

Vuoden 2009 tangokuningas Amadeus Lundberg, 29, on nykyään isä. Suhde omaan isään Taisto Lundbergiin (mukana kuvassa), 69, on ristiriitainen. Amadeus eli ison osan lapsuuttaan Maarit-äitinsä luona pikkusiskonsa Gildan kanssa. Vanhemmat erosivat Amadeuksen ollessa alle kouluikäinen. Äiti teki vuorotyötä, Taisto-isällä oli viinakausia.

Sittemmin Taisto Lundberg on selättänyt omat demoninsa, ja nyt hän viettää rauhallista vanhuutta. Amadeuksen taistelu on vielä kesken.

– Olen käynyt terapiassa ja tehnyt aktiivisesti töitä saadakseni elämäni kuntoon, keskittänyt energiaani tähän hetkeen ja pyyhkinyt lapsuudesta kumpuavia epävarmuuksia pois. Olen löytänyt tasapainon.

Alkoi huolehtia lapsipuolistaan jo 22-vuotiaana

Amadeus avioitui espanjalais-suomalaisen Lara del Mar Sánchezin, 40, kanssa 2014. Heillä on kolmevuotias poika, Rio. Lapsi on mullistanut Amadeuksen elämän ja tuonut siihen sekä onnea että tarkoituksen. Perhe asuu Järvenpäässä.

– Meillä oli juuri isä–poika-aikaa, kun äiti oli työkeikalla. Hänellä on tatuointistudio Factory Ink -yrityksessä Kellokosken ruukissa. Olen mielelläni ottanut vastuuta. Kun rakastuimme Laran kanssa, olin 22-vuotias ja aloin huolehtia myös Laran kahdesta lapsesta.

Aikuistuminen ja vastuuntunto sopivat Ampulle.

– Pari vuotta sitten aloin tissutella liian usein, illassa meni muutama olut helposti. Kun tajusin kaljoitteluni häiritsevän perhe-elämääni, lopetin. Olen iloinen, että osasin lopettaa ajoissa.

Julkaistu: 17.7.2018