Algarven parhaat rannat
Matkailu
Algarven parhaat rannat
Portugalin Algarve on nyt nosteessa. Nämä ovat alueen kolme parasta rantaa.
Julkaistu 20.9.2017
Mondo

Praia da Marinha

Parhaat näkymät aukeavat rannan takana kohoavan jyrkän kallion päältä, josta voi laskeutua hiekalle rappusia pitkin. Rantakelit kestävät toukokuun puolivälistä syyskuuhun. Marinha sopii peruspolskimisen lisäksi hyvin snorklaamiseen, sillä vesi on kirkasta ja yleensä on tyyntä. Kuten muuallakin Algarvessa, loikoilupaikka on hyvä valita kauempana kallioista – niistä irtoaa joskus kiviä. Rannalla on ravintola, ja kauppiaat myyvät perinteisiä kreemillä täytettyjä munkkeja.

Dona Ana Dona Anankin rannalle laskeudutaan jyrkännettä kulkevia rappusia pitkin, ja senkin edustalla on kivimuodostelmia. Muuten tunnelma on erilainen kuin Marinhassa: Lagosin kaupungin kyljessä sijaitseva Dona Ana on pieni, soma ja suojaisa. Aurinkoisina viikonloppuina ranta täyttyy nopeasti. Silloin kannattaa suunnata vaikkapa Lagosin itäpuolella sijaitsevalle suurelle Meia Praia -rannalle. Molemmille on lyhyehkö kävelymatka Lagosin keskustasta.

Tavira Espanjan rajan lähellä sijaitsevaan Taviraan houkuttelee aito kalastajakaupungin tunnelma, kaunis arkkitehtuuri – ja uimaranta. Ranta on kapealla ja pitkällä Ilha de Taviran hiekkasaarella, jolle pääsee Tavirasta lautalla. Kallioiden sijaan maisemaa täällä leimaavat dyynit. Hiekka­rantaa on lähes kymmenen kilometriä, joten oman aurinkosijan löytää sesonkiaikaankin. Saarella on ruokapaikkoja ja leirintäalue. Taviran edustalla on myös muita saaria. Paikallisia makuja, kuten hyvää kalaa, löytää kaupungin kauppahallista (Avenida D. Manuel I) Gilão-joen vierellä. Kaupunkimaisemia kannattaa katsella joen ylittävältä sillalta, joka on Taviran kuuluisa maamerkki.

Kommentoi »