Tuulilasi

Alfa Romeolta tulossa kaikkien aikojen suurin SUV

Alfa Romeolta tulossa kaikkien aikojen suurin SUV
Yli 400 hevosvoimaa myllyttävä Alfa Romeon uusi iso SUV on jo kehitysvaiheessa. Siitä tulee Alfan kaikkien aikojen suurin henkilöauto.
Julkaistu: 28.12.2017
Alfa Romeo vahvisti, että markkinoille on tulossa kolme uutta mallia, joista keihäänkärkenä juuri uusi iso SUV, mihin on tulossa mieto hybridi. Uusi auto tulee olemaan kokoluokassa yhtiön Stelviota selkeästi ylempänä.
Auton arkkitehtuuri tulee silti olemaan hyvin samankaltainen Stelvion kanssa.
”Stelvio on erinomainen esimerkki Alfa Romeon DNA:sta, miksi emme siis käyttäisi sitä hyväksemme myös isomman auton suunnittelussa?” kysyy Alfan tekninen johtaja Roberto Fedeli Auto Expressillä.
”Meidän on naitettava autoon taiten juuri oikea määrä sähköisyyttä. Lataushybridi ei oikein taivu Alfan DNA:han, mutta esimerkiksi 48-volttinen mieto hybridi voisi olla sellainen ratkaisu, jolla emme menettäisi mitään oleellista.”
Alfa Romeolla uskotaan nimenomaan ison SUV:n globaalin kysyntään ja isompiin voittomarginaaleihin. Uudesta autosta on tulossa noin 200 kiloa painavampi kuin Stelviosta, koska akselivälikin on suurempi ja auto siten ulkomitoiltaan isokokoisempi. E-turbo-systeemi kompensoisi kuitenkin painoeroa juuri miedon hybridin ansiosta.
”Olen aika tyytyväinen siihen, miten olemme onnistuneet yhdistämään nelisylinterisen moottorimme 48-volttiseen e-turboon. Olemme valmiit viemään sen tuotantoasteelle. Olemme jo testanneet tätä simulaattoreissamme ja tulokset ovat olleet ihan hyviä”, Fedeli kertoo.
Kestänee kuitenkin vielä noin kaksi vuotta ennen kuin uusi iso SUV on markkinoilla. Autosta on tulossa seitsenpaikkainen ollakseen kilpailukykyisempi Audi Q7:n ja Volvo XC90:n kanssa.
Kommentoi »