Tuulilasi

Alfa Romeo Giuliasta tulisempi Veloce-versio – neliveto ja lisää tehoa


Alfa Romeo Veloce on täysin uusi nelivetoinen versio tuoreesta italialaisesta sedanista. Veloce tuo mukanaan myös uusia moottorivaihtoehtoja.
Teksti Max Lange
Kuvat FCA

Uudet mallit paikkaavat suorituskykyaukkoa tulisen Quadrifoglio Verden ja perusmallien välissä. Mallit julkistetaan suurelle yleisölle Pariisin autonäyttelyssä syyskuun lopulla. Veloce-mallit tuovat Giuliaan myös kevyitä urheilullisuutta lisääviä ulkonäkömuutoksia.

Giuliaan tuodaan aiempaa tehokkaampi kaksilitrainen bensaturbomoottori, josta irtoaa kunnioitettavat 280 hevosvoimaa. Vääntöä moottori tarjoaa myös dieselimäiset 400 Nm. Lisäksi tarjolle tulee 210-hevosvoimainen 2,2-litrainen turbodiesel. Molemmat moottorivaihtoehdot tarjotaan vain 8-portaisen automaattivaihteiston parina.

Pariisissa näytillä ovat myös uudet Veloce-versiot MiTosta ja Giuliettasta. Uusi dieselmoottorinen ja nelivetoinen Giulia Veloce on tilattavissa Euroopassa 29. syyskuuta alkaen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 21.9.2016