Alfa Romeo Giuliasta 533-heppainen GTA-versio – tarjolla vain harvoille
Autot ja liikenne
Alfa Romeo Giuliasta 533-heppainen GTA-versio – tarjolla vain harvoille
Alfa Romeo tekee Giuliastaan uuden mallin huippuversion, jossa on tehoja peräti 533 hevosvoimaa. Ihan joka pojalle herkku ei tule tarjolle, sillä autoa tullaan valmistamaan vain 500 kappaletta.
1Kommenttia
Julkaistu 3.3.2020
Tuulilasi

Alfan insinöörit ovat ottaneet Giulia Quadrifoglion 2,9-litraisen V6-myllyn ja viilanneet siihen vielä 29 hevosvoimaa lisää.

Giulia GTA kiihtyy nollasta sataan vain 3,6 sekunnissa, kun Quadrifoglio-versio kuluttaa samaan kiihdytykseen aikaa 0,3 sekuntia enemmän.

Painoa GTA:lla on 1520 kiloa, mikä on 100 kiloa kevyempi kuin Quadrifoglio. Paino-teho-suhde on 2,82 kg/hv. ”Laihdutuskuuri” on toteutettu käyttämällä paljon kevyitä materiaaleja kuten hiilikuitua eri puolilla autoa: akselistossa, konepellissä, katossa, etupuskurissa ja myös vanteissa. Kevytalumiinia on puolestaan käytetty moottorissa, ovissa ja jousituksessa.

Auton hinnasta Alfa ei ole vielä hiiskunut, vaikka se ottaa jo tilauksia siitä vastaan. Versioita tulee kaksikin, nelipaikkainen GTA sekä kaksipaikkainen GTAm, jossa on urheiluistuimet, turvakaaret ja kuusipisteturvavyöt.

Nimen kirjaimet GTA, tulevat sanoista Gran Turismo alleggerita, mikä tarkoittaa kevyttä Gran Turismoa. Nimen alkuperä menee aina vuoteen 1965 asti, kun Alfa esitteli Giulia Sprint GTA -coupen. Kirjainyhdistelmää käytettiin myös vuoden 2001 156 GTA -sedanissa ja vuoden 2002 147 GTA:ssa, joka oli puolestaan kompakti hatchback.

Pienestä valmistusmäärästä huolimatta GTA:n uskotaan piristävän Giulian myyntiä, joka laski viime vuonna Euroopassa peräti 36 % 10 811 kappaleeseen. Huippuvuosi oli 2017, jolloin Giuliaa myytiin ennätykselliset 23 916 kappaletta.

Alfan seuraava uusi malli on kompakti SUV Tonale, jonka on tarkoitus tulla markkinoille ennen vuoden 2021 loppua. Auton konseptiversio nähtiin vuosi sitten Geneven autonäyttelyssä.

Tonale.

Auton tuotanto alkaa tänä syksynä. Keskikokoinen SUV Stelvio saa nykyisen sukupolven puolivälin kasvojenkohotuksen ensi vuonna, kokonaan uusi vielä nimeämätön pieni SUV on tulossa 2022, siitä saataville tulee myös täyssähköinen versio.

1 kommentti