Tuulilasi

AL: Nokian Renkaat antanut väärää tietoa – samat renkaat, eri hinta

1

Aamulehden tekemän pitkällisen selvityksen mukaan Nokian Renkaat on harhaanjohtanut asiakkaita myymällä samalla reseptillä valmistettuja renkaita eri hintaan ja eri tuotemerkeillä.
Teksti Max Lange

Nokian Renkaat on Aamulehden mukaan myynyt Venäjällä vuosina 2010–2013 valmistettuja renkaita kahdella eri tuotemerkillä, joiden hintaero on ollut useita satoja euroja. Lehtitietojen perusteella kuitenkin Pohjoismaihin tarkoitetun Hakka Blackin ja Keski-Euroopan olosuhteisiin tarkoitetun zLinen kulutuspinnan kumisekoitukset ovat identtiset.

Nokian Renkaiden oman markkinointimateriaalin perusteella Hakka Black soveltuu erinomaisesti pohjoismaisiin olisuhteisiin, ja siitä on siksi pyydetty korkeampaa hintaa kuin zLine-renkaista. Aamulehden hintavertailun perusteella Hakka Blackin rengassarjan hinta on 750 euroa ja kun taas identtisen zLinen hinta on 523 euroa.

Aamulehti sai tiedon edellä mainittujen renkaiden yhtäläisestä reseptistä Nokian Renkaiden Venäjän Vsevolozhskissa sijaitsevasta tehtaasta. Tuulilasin tietojen mukaan vastaavanlainen käytäntö on hyvin yleinen rengasalalla. Toki asiakkaiden tietoinen harhauttaminen ei ole hyvää mainosta suomalaiselle rengasfirmalle.

Nokian Renkaat on julkaissut sivuillaan tiedotteen Aamulehden uutiseen perustuen. Tiedotteen perusteella Nokian Renkaat ei kiellä, että jossakin vaiheessa sekä Pohjoismaiden että Keski-Euroopan markkinoille tarkoitetuissa renkaissa on voitu käyttää samaa kumiseosta.

Kehitystyön tuloksena jokaisessa Keski-Eurooppaan suunnatussa tuotteessa on eri kulutuspinnan kumisekoitus kuin vastaavan kokoisissa pohjoismaisissa Nokian Hakka-renkaissa. Aiemmin eri tuoteryhmissä on voitu jonkin aikaa käyttää myös samaa kulutuspinnan kumisekoitusta, jos pohjoismainen ratkaisu on ollut toimiva myös Keski-Euroopan olosuhteissa.”

Nokian Renkaat korostaa puolustellen, että Pohjoismaihin olosuhteisiin tarkoitettu rengas on myös turvallinen Keski-Euroopassa, vaikka niiden kumiseos olisi sama. Nokian tiedotteen perusteella yritys ei enää tekisi samalla reseptillä renkaita eri markkina-alueille.

Aiheesta uutisoi alun perin Aamulehti.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 6.10.2016