6 x Japanin lumet
Matkailu
6 x Japanin lumet
Haaveiletko lumilomasta Japanissa? Aloita sopivan kohteen etsiminen tästä. Poimimme kuusi kiinnostavaa ja keskenään erilaista lumikohdetta.
Julkaistu 29.10.2015
Mondo

Furano

MIKÄ Asahikawan läheisyydessä sijaitsee Furanon laskettelu alue, jossa on sekä perinteikkäitä että moderneja palveluita. Furano Ski on yksi Japanin suurimmista keskuksista, ja sen läheisyydessä on useita pienempiä keskuksia. Furano ei kuitenkaan ole kasvanut yhtä suureksi turistikohteeksi kuin Japanin tunnetuimmat keskukset, joten myös omaa rauhaa löytyy. Lisäksi päiväreissu Daisetsuzanin kansallispuistoon onnistuu täältä kätevästi.

MITEN Bussi- ja junayhteydet kuljettavat helposti perille Sapporosta ja Asahikawasta. Laajalla alueella liikkumiseen vuokra-auto on tarpeen.

 

Niseko

MIKÄ Niseko on Japanin tunnetuimpia hiihtoalueita ja sopii matkailijalle, joka etsii moni puolista ja vaivatonta kohdetta. Sieltä löytyy laskettavaa pienissä ja isoissa hiihtokeskuksissa. Palvelut ovat moderneja ja kansainvälisiä. Keskukset ovat usein ruuhkaisia, mutta hieman etsimällä löytää tuorettakin lunta laskettavaksi. Alueen suurimmassa keskuksessa Hirafussa on iltamäki.

MITEN Sapporosta Chitosen kentältä Nisekoon pääsee autolla, bussilla tai junalla. Autoa ei välttämättä paikan päällä tarvitse, mutta jos lähialueiden kiertely kiinnostaa, autosta on apua.

Daisetsuzan

MIKÄ Kaipaatko lomalta luonnon rauhaa, liikuntaa ja onsenissa rentoutumista? Erinomaisia kohteita ovat Asahikawan kaupungin lähellä Daisetsuzanin kansallispuistossa sijaitsevat Asahidaken ja Tokachidaken hiihtokeskukset. Maja taloista saa alle sadalla eurolla täyshoidon, eivätkä seudulla vaivaa ruuhkat. Tokachidakesta löytyy yksi onsen-majatalo ja Asahidakesta muutama. Hissejä alueella on vain yksi, Asahidakessa, eli jaloille piisaa töitä.

MITEN Sapporosta tai Asahikawasta kannattaa vuokrata auto. Bussillakin pääsee, mutta paikan päällä liikkuminen ilman omaa ajo neuvoa on hankalaa.

Myoko

MIKÄ Japanin vanhin hiihtoalue Myoko on äskettäin alkanut tulla tutummaksi länsimaisille matkailijoille. Niigatan ja Hakuban rajalla Honshūn saarella sijaitsevalla alueella näkee perinteikästä Japania, eikä Myokossa juuri kuule englantia. Koskemattomista off-piste-paikoista löytyy hyvää laskettavaa, ja lumikissa kuljettaa laskijoita takamaastoille. Myokon hintataso on tunnetumpia keskuksia edullisempi.

MITEN Tokiosta pääsee junalla perille asti. Majoitusvaihto ehtoja löytyy kylästä runsaasti, kävely matkan etäisyydeltä lasku paikoista.

Sapporo

MIKÄ Sapporossa voi yhdistää laskettelun ja kaupunkiloman. Bussit vievät hotelleilta hiihto keskuk siin, joista Kokusai ja Teine tarjoavat erinomaista laskemista moneen makuun, myös syvää lunta. Majoitusta löytyy hiihtokeskusten läheltäkin, mutta Sapporon kaupungissa asuminen on hyvä idea. Se on kompaktin kokoinen, rauhallinen paikka, jossa on kohtuuhinnat ja vain tunnin etäisyys lumille.

MITEN Suomesta Sapporoon pääsee edullisimmin hankkimalla lennot Tokioon tai muuhun Honshūn saaren isoon kaupunkiin sekä Japan Airpass -lento passin. Passilla voi ostaa edulliset jatkolennot Sapporoon, ja passi on muutenkin usein hyvä idea Japanin sisällä lennettäessä. Sapporosta voi matkustaa kätevästi myös muualle Hokkaidossa.

Hakuba

MIKÄ Naganossa sijaitseva Hakuba on Japanin isoin ja suosituin hiihtokeskus, mikä kertoo sen monipuolisuudesta. Niin rinne- kuin takamaasto­laskijat löytävät Hakubasta laskettavaa: yli sadassa rinteessä hisseineen on mistä valita. Hakuba on erinomainen kohde myös perheille. Majoitus- ja ravintolavaihtoehtoja riittää, mutta Hakuba on Japanin kalleinta hiihtoaluetta.

MITEN Tokiosta Naritan lento kentältä on Hakubaan runsaasti bussi- ja junayhteyksiä. Alueella liikkuu julkisilla helposti keskusten välillä, joten omaa autoa ei tarvitse.

Juttu on ilmestynyt osana Niigatasta kertovaa Syvän lumen maa -artikkelia.

Kommentoi »