Mondo

5 x klassikkokahvila Euroopassa

5 x klassikkokahvila Euroopassa
Valitsimme viisi kokemisen arvoista kahvilaa ympäri Eurooppaa.
Julkaistu: 4.7.2021

1. Casanovan kahvila

Venetsiaan vuonna 1720 perustettu Caffè Florian on maailman vanhin yhtäjaksoisesti samalla paikalla toiminut kahvila. Kahvihetken voi nauttia joko Pyhän Markuksen toria reunustavan pylväskäytävän varjoissa tai yhdessä sisätilan eleganteista saleista. Casanovan kerrotaan etsineen itselleen aikoinaan seuralaisia täältä, sillä Caffe Florian oli kaupungin ainoita kahviloita, joissa myös naiset saivat asioida.

Caffè Florian, Venetsia.

2. Kahvitauko Ranskan merimaisemissa

Biarritzissa sijaitsevassa Café Miremontissa ”meri levittäytyy jalkojen juureen”, kuten Portugalin kuningattarella Amélialla (1865–1951) oli tapana tuumata kahvilan leivonnaisia nautiskellessaan. Vuonna 1872 eteläranskalaiseen rantakaupunkiin perustettu Miremont oli 1900-luvun taitteessa Euroopan aristokratian suosiossa, mutta nykyisin sen vaaleanpunainen rokokoohenkinen yläkerta kelpaa myös Instagram-kuningattarille.

3. Yliopistokaupungin ylellinen kahvimenu

Oxfordin The Grand Café sijaitsee samalla paikalla, jolle Englannin ensimmäinen (ja Euroopan toinen) kahvila perustettiin vuonna 1650. Suuret kultakehyksiset peilit komistavat pienehköä liiketilaa, ja baaritiskin lasikupujen alla on meheviä kakkuja. Kahvimenyy tarjoaa ylellisiä erikoisuuk-sia, kuten Jamaican Blue Mountain -kahvia (noin 7,50 euroa kuppi).

4. Espressohetki Lontoon Sohossa

Kun Bar Italia perustettiin vuonna 1949, paikaksi valikoitui italialaisten maahanmuuttajien keskus Soho. Bar Italia onkin espressosiepon unelma. Hulauta kahvi kurkkuun baarin äärellä seisoen tai istu hetkeksi terassille tarkkailemaan nyky-Sohon katuelämää. Kahvila pääsi myös Pulp-yhtyeen albumille Different Class (1995), jolta löytyy kappale Bar Italia.

The Grand Café, Oxford

5. Wieniläiskahvila Triestessä

Pohjois-Italian Triestessä sijaitseva Antico Caffè San Marco on Euroopan eurooppalaisin kahvila. Trieste oli satoja vuosia Itävallan imperiumin ainoa satamakaupunki, ja täällä huokuu yhä hurmaava wieniläiskahviloiden henki. Jos tilaat cappuccinon, saat eteesi paikallisen cappuccino triestinon: pienen espresson, jossa on sentin korkuinen maitovaahto hattuna.

Kommentoi »