10 ideaa Kreikan-lomalle
Matkailu
10 ideaa Kreikan-lomalle
Täydellinen saari, ihana majapaikka ja muut uudet löydöt. Poimimme 10 ihanaa ideaa Kreikan-lomalle.
Julkaistu 20.5.2016
Mondo

Täydellinen saari

Muutaman tunnin lauttamatka suositulta Samokselta Ikarialle kannattaa. Saarelta löytyy kaikki täydelliseen lomaan: pieniä perinteisiä kyliä, kauniita rantoja, vuoristoa ja luonnon mineraalilähteitä, joissa voi kylpeä. Hinnat ovat edullisemmat kuin Kreikan suosituimmissa kohteissa, ja matkailijoitakin on vähemmän.

Uusi hotelli

Ateenan rosoinen charmi vetää nyt puoleensa ennakkoluulottomia ja trendi­tietoisia reissaajia. Varaa yö kaupungin uudesta designhotellista Athens­Wasista. Sijainti on oiva historiallisessa keskustassa ja sisustus sopivan tyylikäs. Kattoterassilta aukeaa hieno näkymä kuuluisalle Akropolis-­kukkulalle. 2 hh alkaen noin 140 e.

Uudet lomaideat

Kreeta

Mitä jos lähtisitkin talvella? Hinnat ovat alhaalla, ilma miellyttävä eikä tungosta ole.

Antiparos

Ateena­laisen kulttuuriväen suosimalta pikkusaarelta löytyy vielä aitoa tunnelmaa ja rauhaa. Tom Hanksil­lakin on huvila saarella.

Ateena + ranta 

Nopein rantaloma: Ateenan Riviera, 20 kilometrin päässä keskustasta.

Viinimatka 

Kreikka on Euroopan kiinnostavimpia viinimaita juuri nyt. Suuntaa maan kakkoskaupunkiin Thessalonikiin ja sen lähellä sijaitsevalle Naousan viinialueelle. Ne tunnetaan punaviineistään. Kiinnostavia viinitiloja ovat esimerkiksi Gerovassiliou ja Boutari. Valkoviinin ystävän ehdoton kohde on Santorini, jonka viinit ovat vulkaanisen maaperän ansiosta ainut­laatuisia.

Kaunein ranta

Jos haluat nähdä yhden maailman kauneimmista rannoista, suuntaa Zakynthoksen Navagio-rannalle eli Shipwreck Beachille. Zakynthoksen saarelle pääsee kesällä entistä paremmin, sillä se tulee Finnmatkojen valikoimaan. Matkoja tarjoaa myös Aurinkomatkat.

Omaa rauhaa

Miltä kuulostaa lomasaari, jonka tärkeimmät liikennevälineet ovat aasi ja vesitaksi? Ateenan lähellä sijaitsevalla Hydralla autot on kielletty. Pikkuruinen saari on julkkisten suosiossa. Muusikko Leonard Cohenilla on siellä huvila. Saarelle pääsee esimerkiksi Hellenic Seawaysin lautoilla.

Salaisuus

Amorgoksen saarella sijaitseva Panagia Hozoviotissan luostari on näky. Valkoinen rakennus on kuin liimautunut vuoreen. Perille kivutaan 180 metriä jyrkkää nousua, mutta munkit ottavat vieraat ystävällisesti vastaan.

Romantikolle

Häämatkakohteena tunnetun Santorinin uusimpiin hotelleihin kuuluu hulppea Iconic Santorini, jonka uima-­altaalta on uskomaton merinäköala. 2 hh alkaen 600 e 

Kommentoi »