Tuulilasi

Saksalaisjätti luottaa Suomen ainoaan autotehtaaseen – Tuulilasin minidokkari paljastaa miten Suomi-Mercedes valmistuu!

Mercedes-Benzin A-sarjan valmistus jatkuu Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalla vuonna 2017. Ensi vuoden alussa Uudessakaupungissa käynnistyy myös Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin sarjatuotanto. Tuulilasi vieraili tehtaalla viime vuonna. Minidokumentissa kerrotaan, miten Suomi-Mercedes valmistetaan!

A-sarjan suuren kysynnän vuoksi Valmet Automotive jatkaa mallin sopimusvalmistusta ja tarjoaa Mercedes-Benzille lisävalmistuskapasiteettia.

A-sarjan tuotanto käynnistyi Valmet Automotivella elokuussa 2013, ja Suomessa on valmistettu yli 100.000 A-sarjan autoa.

"Olemme tyytyväisiä sopimuksen jatkoon vuodelle 2017. Yhdessä GLC-valmistussopimuksen kanssa se on uusi osoitus luottamuksesta ja asiakastyytyväisyydestä, jonka Daimler AG ja Valmet Automotive ovat saavuttaneet monivuotisella yhteistyöllä", sanoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen tiedotteessa.

Nyt ilmoitettu sopimuksen jatko tarkoittaa, että vuoden 2017 aikana Uudenkaupungin autotehtaalla valmistetaan yhtäaikaisesti kahta Mercedes-Benzin mallia, A-sarjaa sekä GLC-katumaasturia.

A-sarjan jatko ei edellytä muutoksia tuotantoon, ja GLC:n tuotannollistamisprojekti etenee aikataulun mukaisesti.

Uudenkaupungin tehtaalla kahden erilaisen volyymiautomallin rinnakkaistuotannossa molemmat käyttävät samaa maalaamo- ja kokoonpanolinjaa, hitsaamot ovat puolestaan malleille erilliset.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 22.4.2016