Apu

Helsingin citymerikotkien pesintä nyt suorassa lähetyksessä – katso video tästä

Suomen kaupunkilaisimman merikotkaperheen elämää voi nyt seurata suorana lähetyksenä.
Julkaistu: 29.4.2020

Alle kymmenen kilometrin päässä Helsingin ytimestä sijaitsevan merikotkanpesän elämää voi nyt seurata vaikka kotisohvalta. Helsingin kaupungin ja Elisan tänään keskiviikkona avaamassa videostriimissä näkyy kotkien pesä ja sen lähiympäristö Helsingin Vanhankaupunginlahdella Lopin saaressa.

Pesää kuvaavaa videokameraa ei voinut asentaa pesän lähelle, jottei kotkia häiritä. Siksi kamera kiinnitettiin Fastholman lintutorniin muutaman sadan metrin päähän. Kamera saa virtansa lintutorniin kiinnitetyistä aurinkopaneeleista.

Merikotkakamerasta voi mahdollisesti seurata naapuridraamaa.

Vanhankaupunginlahdella pesii nimittäin kesällä runsas ja monipuolinen lintukanta. Lopin saaressa on tähän saakka kasvattanut poikasiaan kymmenien harmaahaikaroiden yhdyskunta. Viime kesänä siellä pesi ensi kerran myös merimetsoja.

Haikarat ja merimetsot asettuivat tänäkin keväänä saarelle merikotkien jälkeen. Jotkut haikaranpesistä ovat aivan merikotkanpesän vieressä, sillä kotkat ovat tehneet pesänsä haikaranpesän päälle.

Nähtäväksi jää, miten yhteiselo sujuu. Havaintojen mukaan merikotkat ovat jo käyneet syömässä harmaahaikaroiden munia.

Toistaiseksi kotkanpoikasia on vaikea nähdä syvästä pesästä. Merikotkilla on niiden kasvattamisessa vielä melkoinen työ, sillä poikaset varttuvat lentokykyisiksi vasta kesäkuukausina.