Yrjö Rautio: Vihaa ja vainoharhoja
Puheenaiheet
Yrjö Rautio: Vihaa ja vainoharhoja
Yrjö Rautio: "Ellei Soini tai Perussuomalaiset puolueena kykene – tai opportunismissaan halua – tehdä selkeää pesäeroa Halla-ahoon ja hänen joukkioonsa, puolueen on parasta todeta virallisestikin, että sen kantavia arvoja ovat vainoharhaisuus, lähimmäisenviha ja inhimillinen pahuus."
Julkaistu 25.9.2013
Apu

Perussuomalaisilla ja Timo Soinilla on ongelma: puolueeseen pesiytynyt rasistinen ryhmittymä, jonka näkyvin hahmo on kansanedustaja Jussi Halla-aho.

Halla-aho on jo tuomittu uskonrauhan rikkomisesta ja kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Ne ovat rasismin lakiteknisiä nimityksiä. Nyt hänen arvomaailmansa vaatii häntä vastustamaan syyrialaispakolaisten ottamista Suomeen. Hän on tehnyt asiasta kirjallisen kysymyksen Vesa-Matti Saarakkalan kanssa.

Kaksi miljoonaa syyrialaista riutuu pakolaisleireillä. Heistä miljoona on lapsia. Suomen hallitus päätti suuressa laupeudessaan tarjota turvapaikan heistä 500:lle. Tässä on Halla-ahon mielestä tasan 500 liikaa.

Suomella ei ole Halla-ahon mukaan varaa tällaiseen armeliaisuuteen. Pakolaisten vastaanotto maksaisi 2,7 miljoonaa euroa vuosina 2015–2017 – täsmälleen saman verran kuin perussuomalaiset ovat käyttäneet puoluetukirahoja hienoon puoluetoimistoonsa Helsingin keskustassa.

Maksajiksi joutuisivat Halla-ahon mukaan viime kädessä suomalaislapset. ”On vain ajan kysymys, milloin nämä pakolaiset aiheuttavat lähiömellakoita”, hän pelottelee.

Perussuomalaiset määrittelee itsensä lähimmäisenrakkautta ja kristillisiä, jopa humaaneja arvoja puolustavaksi puolueeksi. Ellei Soini tai Perussuomalaiset puolueena kykene –  tai opportunismissaan halua – tehdä selkeää pesäeroa Halla-ahoon ja hänen joukkioonsa, puolueen on parasta todeta virallisestikin, että sen kantavia arvoja ovat vainoharhaisuus, lähimmäisenviha ja inhimillinen pahuus.

Öljymiehen verouudistus

Jorma Ollilan työryhmä on kehitellyt liikenneministeri Merja Kyllösen (vas) toimeksiannosta uutta autoveromallia. Veroa ei maksettaisi autosta, vaan kilometreistä. Jokaiseen autoon asennettaisiin satelliittipaikannin.

Esitys hakee hölmöydessään vertaistaan. Järjestelmä tulisi hillittömän kalliiksi.

Isoveli tietäisi viiden metrin tarkkuudella joka ikisen automatkan ja -mutkan. Autoilu tulisi kalliimmaksi siellä, missä välimatkat ovat pitkiä ja missä julkista liikennettä ei ole.

Ollilan työryhmän tarkoituskaan ei liene ohjata autoilua ekologiseen suuntaan, vaan ainoastaan kartuttaa valtion verotuloja.

Ekologista olisi siirtää autovero kokonaan polttoaineisiin. Siinäkin olisi ongelmansa, mutta se ei vaadi ainakaan kalliita laiteinvestointeja eikä seurantajärjestelmää. Se ei loukkaa yksityisyyttä. Se suosii pieniruokaisia autoja.

Satelliittiseurannassa on sama, kuinka paljon auto syö. Isoja autoja ostavat rikkaat maksaisivat veroa vähemmän, pieniä ostavat köyhät enemmän.

Mikä se olikaan se Ollilan nykyinen virka? Öljy-yhtiö Shellin hallituksen puheenjohtajan virkahan se.

Kaikki seurantaan

Vielä parempi olisi, jos jokainen kansalainen olisi jatkuvassa satelliittiseurannassa.

Jokaisen vastasyntyneen ihon alle tulee asentaa siru, samaan tapaan kuin rotukoirille, -kissoille ja -hevosille asennetaan jo nyt.

Ketään ei tarvitsisi etsiä pitkin metsiä ja lähiökapakoita. Kukaan ei pääsisi karkuun verottajaa, valtiollista moraalivirastoa eikä kotikontrollia edes pimeyden, sumun tai hätävalheen turvin.

*****

Heittolaukauksia

1. Herrat pitää panna satelliittiseurantaan. Tietäisi, kuka sopii kenen kanssa ja missä kaikista Elop-bonuksista.

2. Työttömille tulevat samat säännöt kuin koirakokeisiin: lähihakuisuudesta menettää pisteitä.

3. Hyvä koira pysyy haukulla vähintään 1,5 tuntia, hyvä työtön työmatkalla vähintään 1,5 tuntia.

4. Käyttövalio on työtön, joka ei pure tuomaria, vaikka tämä pakottaa hänet vastiketöihin.

5. Muotovalio on työtön, joka ei piittaa työehdoista eikä muista muodollisuuksista.

6. Sisäsiittoisuus lisää työttömien jalostuksessa perinnöllisiä sairauksia, kuten uppiniskaisuutta ja lonkanvetoa.

Kommentoi »