Yövy tähtitaivaan alla Marokon aavikolla
Matkailu
Yövy tähtitaivaan alla Marokon aavikolla
Oletko aina halunnut kokea aavikon uskomattoman tähtitaivaan? Tunnin päässä Marrakechista odottaa unohtumaton majapaikka: tyylikäs telttamajoitus lumihuippuisen Atlas-vuoriston lähellä. Majoitusvaihtoehdoista löytyy myös perheteltta.
Julkaistu 13.7.2018
Mondo

Viisitoista telttaa on pystytetty Agafayn kiviaavikolle, aivan lumi­huippuisen Atlas-vuoriston lähelle. Kaikki on uskomattoman kaunista, ehkä jopa ylellistä.

Noin tunnin ajomatkan päässä Marrakechista sijaitsee Scarabeo Camp. Täällä voi kokeilla glampingia eli glamorous campingia. Se tarkoittaa telttamajoitusta tavanomaista tyylikkäämmissä puitteissa.

Majoitusvaihto­ehtoja on muutamia. Lapsiperheille löytyy esimerkiksi noin 50 neliömetrin perhetelttoja. Tilat ja palvelut ovat kuin hotellista, mitä nyt seinät ovat kangasta, ja netti ja televisio puuttuvat. Jokaiseen telttaan kuuluu wc ja suihku. Henkilö­kunnalle kannattaa tosin vinkata suihkuttelusta ajoissa, jotta varmistaa lämpimän veden saannin.

Aurinko­rasvan lisäksi mukaan on hyvä pakata lämmintä vaatetta, sillä illalla ilma kylmenee.

Aavikolla yövytään tyylikkäässä telttamajoituksessa.

Lounas ja illallinen kannattaa varata mielellään jo paria päivää aiemmin. Illallinen syödään siirto­maatyylisissä ravintolateltoissa. Tarjolla on usein taginea, hyvin maustettua pohjoisafrikkalaista pataruokaa, jota saa sekä liha- että kasvisversiona. Ruokajuomaksi on vettä, mutta viiniä on mahdollista tilata erikseen. Alkoholi ja virvoitusjuomat lisätään teltan laskuun.

Aavikolla järjestään muun muassa kameliratsastusta, pyöräretkiä, joogaa ja pidempiä vaelluksia. Yö aavikolla maksaa noin 100 euroa ruokineen. Autokuljetus paikan päälle (meno-paluu noin 50 euroa/4 henkilöä) on syytä varata etukäteen.

Telttamajoituksessa voi viettää useamman päivän, mutta jo vuorokaudessa ehtii kokea kontrastien sävyttämän tunnelman, jonka jylhä luonto ja upeat majoitustilat tarjoavat.

Kommentoi »