Apu

Yölinnun Simo Silmu ja Päivi-vaimo avoimena: "Ei tätä kauneimmaksi mahdolliseksi rakkaustarinaksi voi kutsua"

Yölinnun Simo Silmu ja Päivi-vaimo avoimena: "Ei tätä kauneimmaksi mahdolliseksi rakkaustarinaksi voi kutsua"
Vuosi sitten avioituneet Simo ja Päivi Silmu elävät seesteistä avioarkea.
Julkaistu: 12.4.2018

Tässä kahvipöydässä ei ole tarjolla emännän paistamaa tuoretta pullaa, mutta sitäkin enemmän selvästi havaittavaa onnellisuutta ja lämpöä. Rakkautta, joka ei näyttäydy alituisena nuorenparin pussailuna, vaan kahden aikuistuneen ihmisen rauhallisena tasavertaisuutena ja ymmärtämyksenä.

Rakkaus antoi odottaa. Jo parikymmentä vuotta sitten toisiinsa tutustuneet Simo ja Päivi Silmu viettävät toukokuussa ensimmäistä hääpäiväänsä. Häitä tanssittiin pienellä, sukulaisista ja ystävistä koostuvalla porukalla Itämeren aalloilla.

– Ystävät vastasivat pitkälti hääjärjestelyistä. Häät olivat meidän näköiset, rouva Silmu muistelee yhtä elämänsä tärkeimmistä päivistä.

Yölinnun laulajana tunnetun Simo ja Päivin rakkaus syttyi hiljalleen vuosien varrella.

– Ei tätä kauneimmaksi mahdolliseksi rakkaustarinaksi voi kutsua. Olimmehan molemmat omilla tahoillamme parisuhteessa rakastuessamme, Päivi kertoo.

Niin tai näin, nyt pariskunnalla on edessään paperihääpäivä, ja avioliiton arki on tullut molemmille tutuksi.

– Ei arkemme avioliiton myötä ole juuri muuttunut.Samalla tavalla eteenpäin mennään kuten ennenkin, Simo sanoo katsoessaan vaimoaan.

Vieressä istuva Päivi nyökkäilee ja sanoo, että Simosta on löytynyt se turvallinen olkapää, johon voi nojata niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä.

– Simo on minulle turvasatama. Maailma on kauneimmillaan tässä hetkessä.

Lue pariskunnan erikoishaastattelu uudesta Avusta 15/2018.

1 kommentti