Image

Wildeeminä tunnettu Jonna Paananen: Katsojat ovat yhteisö

Wildeeminä tunnettu Jonna Paananen: Katsojat ovat yhteisö
Ole oma itsesi. ”Tubettaminen on avointa, henkilökohtaista, välitöntä. Television tekeminen on pitkä prosessi, jossa tekeminen on käsikirjoitettua.
Kuvat Antti Ahtiluoto

Suurin osa tubettajista ovat avoimesti omia itsejään. Siinä ei ole välikäsiä.”.

Muodosta yhteisö. ”Jokaisella tubettajalla on katsojista muodostuva yhteisö. Yhteisö pitää luoda sisällöllä. Myös vuorovaikutus on tärkeää. Jos julkaisen videon, luen kommentit läpi ja vastaan niihin.”

Luo sisäpiirivitsejä. ”Kun käytät vaikka itse keksimiäsi sanoja, ne leviävät yhteisöösi ja yhdistävät. Yhteisö syntyy yhteenkuuluvuuden tunteesta.”

Kanna vastuu. ”Koen, että minulla on paljon vaikutusvaltaa. Luin tutkimuksen, jonka mukaan nuoret tunnistavat ja arvostavat enemmän tubettajia kuin Hollywood-tähtiä. Tubettajat koetaan ystäviksi, jotka kuuntelevat, poptähdet kaukaisiksi. Kanavallani otan huomioon katsojien nuoren iän. Fanikirjeissä kirjoitetaan henkilökohtaisia asioita, masennuksesta ja muusta. Välillä on rankkaa, kun itsetuhoiset ihmiset ottavat yhteyttä.”

Ole kollegiaalinen. ”Kun aloitin ja tein videoita, en tuntenut muita tubettajia, enkä tiennyt, mistä kysyä neuvoa. Katsojissani on paljon aloittelevia tubettajia. YouTube on suuri leikkikenttä, kaikille on tilaa. Haluan auttaa muita pääsemään siihen, mihin itse olen päässyt. Haluamme luoda tubettajien ’ammattiyhdistyksen’.”

Hengähdä. ”Pidän taukoja videoiden tekemisestä, jotta saan kerättyä henkistä ideavarastoa ja voimia. Jos minulla on huono päivä, en kuvaa videoita. Haluan tehdä hyväntuulista videota.”

Lue paljon. ”Lukeminen antaa inspiraatiota ja auttaa omien tarinoiden keksimisessä.” ■

Julkaistu: 27.3.2017
Kommentoi »