Waltteri Torikka: "Mies voi olla myös feminiininen"
Puheenaiheet
Waltteri Torikka: "Mies voi olla myös feminiininen"
Työ antaa oopperalaulaja Waltteri Torikalle paljon. "Mihin muuhunkaan asiaan yksinasuva sinkku keskittyisi?", hän kysyy.
Julkaistu 16.3.2017
Apu

Vaikka kalenteri on täynnä ja kysyntä on kovaa, Waltteri Torikka suhtautuu tilanteeseen nöyrästi.

– Meidän alalla sanotaan, että olet tasan niin hyvä kuin viime esiintymisesi. Itsestä ei pidä tehdä korvaamatonta. Aurinko nousee ja laskee ilman minuakin, Torikka tuumii.

Waltteri Torikka nousi koko kansan tietoisuuteen vuoden 2015 Tähdet, tähdet -ohjelman voittajana. Menestys viihdeohjelmassa toi mukanaan töitä ja julkisuutta. Suurelle yleisölle aiemmin tuntematon baritoni haluttiin yhtäkkiä viihdekonsertteihin, kaikkialle.

Tulevana kesänä Torikalla on päärooli Ilmajoen Musiikkijuhlilla kantaesitettävässä Mannerheim-oopperassa. Heinäkuussa vuorossa on rooli nuorena F. E. Sillanpäänä.

Laulutunneilla Waltteri Torikka käy nykyisin Lontoossa. Vuosina 2009–2012 hän puolestaan opiskeli Kööpenhaminassa. Se oli tärkeää aikaa nuoren miehen henkisen kasvun kannalta.

–Tanskaan muuttaessani olin hyvin sulkeutunut suomalainen. Kööpenhaminassa tajusin, että miehen ei tarvitse olla pelkästään kova jätkä, vaan että mies voi olla myös feminiinen ilman, että hän menettää miehisyydestään mitään.

Lue lisää Waltteri Torikasta ja hänen elämästään Avusta 11/2017.

Kommentoi »