Vuosihoroskooppi 2021: Katso, mikä odottaa työssä, terveydessä ja rakkaudessa
Ajanviete
Vuosihoroskooppi 2021: Katso, mikä odottaa työssä, terveydessä ja rakkaudessa
Avun astrologi Satu Ruotsalainen kertoo, mitä vuonna 2021 tapahtuu.
Julkaistu 2.2.2021
Apu

Oinas 21.3.–21.4.

Työ ★★★★

Terveys ★★★★

Rakkaus ★★★★

Yleistä: Vuoden vaihtuessa ja edetessä monet oinaat ovat huomanneet kiireen ja stressin pikkuhiljaa helpottavan, toimintapommi Mars poistui merkistä 7.1. Syksyn ja loppuvuoden 2020 rutistus sai aikaan levon, lomailun ja vapaa-ajan kaipuun, tuleva vuosi tulee antamaan mahdollisuuksia enemmän tällä saralla. Moni oinas löytää itsensä reppureissulta, moottoripyörän selästä tai avantouinnin parista, rohkea irtirepäisy arjesta on paikallaan. Terveyteen ja hyväänoloon panostaminen tuo tullessaan ihania talvisia hiihtolenkkejä, hikipisaroita kuntosalilla tai uuden harrastuksen aloittamisen. Vaikka vuosi 2021 ei välttämättä ole oinaalle lottovoittovuosi, on arjen tasaisempi pyörittäminen rauhoittavaa. Pienet ilonaiheet tekevät vuodesta nautinnollisen.

Työ/Vapaa-aika: Jos edellinen vuosi toi tullessaan muutoksia työrytmiin, työnkuvaan tai sai kokonaan vaihtamaan työpaikkaa, tuleva vuosi on kokonaisuudessaan selkeästi rauhallisempi. Alkuvuoden pienen notkahduksen jälkeen toimintatarmo saa puhtia maaliskuun alusta lähtien. Oinaan parhaat lomapäivät osuvat pääsiäisen molemmin puolin, pieni kevätmatka tai loma kannattaa pitää ennen 14.4. Liikunnalliselle oinaalle on luvassa upea kesä 11.6. jälkeen, maratonjuoksijan unelmakunto kestää parhaimmillaan aina 29.7. saakka. Syksyn työkiireet näkyvät 15.9. jälkeen, huhtioinas saa tarmonpuuskia loka-marraskuun taitteeseen saakka. Itsenäinen työskentely on tässä vaiheessa vuotta paikallaan. Oinas päsmäröi ympäristöään, kun asiat eivät suju. Etenkin 12.–18.4. syntyneet vääntävät kättä esimiehen tai hankalan työkaverin kanssa.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Kevät on merkillesi juhlan aikaa, 21.3. jälkeen on aika kutsua ystävät tai sukulaiset syntymäpäiville. Loma- ja vapaapäivät antavat parisuhteelle laatuaikaa ja etenkin pääsiäisen seutu nousee yhdeksi vuoden kohokohdista. Romanttista suhdetta odottaville maalis-huhtikuun taite tuo tullessaan väkeviä tunteita, lämpöaalto kestää parhaimmillaan 14.4. saakka. Alkusyksy kurittaa huonoa suhdetta, parisuhteessa räiskyy tavallista enemmän.

Härkä 21.4.–22.5.

Työ ★★★

Terveys ★★★

Rakkaus ★★★★

Yleistä: Härät ovat saaneet kulkea mukavassa nosteessa viime vuodet, mutta tulevan vuoden kohdalla on aika tarkistaa tehtyjen valintojen tyydyttävyyttä. Seitsenvuotiskriisi koskee ennen 5.5. syntyneitä härkiä. Jos terveysrintamalla on tapahtunut selkeitä laiminlyöntejä, vuosi tuo tullessaan pieniä kolotuksia, kipuja tai särkyjä, jotka vaativat lääkärillä käyntiä. Työelämässä hankala työnantaja, kova tahti tai vapaa-ajan puute saa miettimään helpompia vaihtoehtoja tai jopa työn muutosta. Talousrintamalla on pakko ryhdistäytyä, kulutusjuhla on osalla takanapäin ja varovaisuus astuu tilalle. Kuunvaihteessa ja toukokuun ensimmäisellä viikolla syntyneet ovat valmiita tekemään suuriakin muutoksia, ajallisesti kovimmat muutostuulet puhaltavat helmi-, kesä- ja joulukuussa.

Työ/Vapaa-aika: Jos olet kyllästynyt rooliisi työpaikalla, alkuvuosi on oiva hetki pyrkiä eteenpäin, vaikka kyynärpäätaktiikan avulla. Toimintapommi Mars hivuttautui merkkiisi 7.1. ja viipyy siellä aina 4.3. saakka. Kunnianhimoinen työtahtisi saa alkuvuodesta kiitosta, uusien haasteiden hamuaminen ei tee itsetunnollesi ollenkaan huonoa. Helmikuun puolenvälin kohdalla tiukimmassa puristuksessa ovat 25.–29.4. syntyneet, muiden miellyttäminen ei tässä kohtaa talvea ole ollenkaan päällimmäisenä.

Keväällä on syytä henkäistä syvään ja irtaantua velvollisuuksista ajan kanssa. Lomamatka tai rentouttavat vapaa-ajan harrastukset tuovat kaivattua vaihtelua arjen kulkuun vapun molemmin puolin. Alkukesä nostaa stressimittaria, joten kesäloma kannattaa ujuttaa enemmän 22.7. jälkeiselle loppukesälle. Liikunta ja urheilu ovat härän loppukesän ja alkusyksyn mieluisia kumppaneita, melontaharrastus tai jalkapallokatsomossa istuskelu tuovat hien pintaan. Jos kuunvaihteessa syntyneillä on loppuvuodesta tiukkaa, 12.–16.5. syntyneet loistavat menestyksellään.

Rakkaus/ihmissuhteet: Vuonna 2021 kaikki on mahdollista! Varaudu turbulenssiin ja mielialavaihteluihin, et välttämättä toimi härkämäisen kärsivällisesti parisuhteessa. Huonoa parisuhdetta koetellaan monelta suunnalta, hyvä parisuhde kestää kovankin rytinän. Vuoden romanttisin ajanjakso osuu ajankohtaan 19.4.–4.5.

Kaksonen 22.5.–21.6.

Työ ★★★★★

Terveys ★★★★

Rakkaus ★★★★

Yleistä: Kaksosen planeettakuviot kääntyivät jo joulun alla kohti pilviä, ikävän koronavuoden jatkeeksi on luvassa selkeästi veikeämpiä tunnelmia. Lomailun, lisääntyneen vapaa-ajan ja matkustelun myötä jännittäviä valopilkkuja näkyy pitkin vuotta. Toukokaksosen juhlat lähtivät käyntiin heti alkuvuodesta, kesäkuisen kaksosen vuoro tulee lopputalven ja kevään aikana. Jos eksoottinen matkakohde ei ole mahdollinen vielä kevään aikana, syksy tuo tullessaan uusia mahdollisuuksia. Hyvää onnea on tänä vuonna syytä kokeilla ylennyksen tai palkankorotuksen myötä, osa saa tärppejä arpajaisissa tai korttipelissä.

Työ/Vapaa-aika: Ennen 5.6. syntyneet ovat monella rintamalla etuoikeutettuja, elämä tarjoaa ahkeralle ja osaavalle kaksoselle ylennystä, palkankorotusta tai taloudellista hyötyä. Eläkkeellä olijat löytävät itsensä marttakerhon kevätristeilyltä tai syksyn patikkamatkalta. Kun talvi kääntyy kevään puolelle, on kaksosen vauhtimittari parhaimmillaan. Toukokaksonen on varsinainen tehopakkaus maaliskuun alkupuoliskolla, kesäkuisen kaksosen hurja vauhti kestää aina 23.4. saakka. Kevään liikuntasuoritukset tekevät merkille kunniaa, uuden harrastuksen aloittaminen tapahtuu osalla kunnianhimoisin tavoittein. Lomapäiviä on syytä jättää syksyn varalle, kauan odotettu eksoottinen matka tulee vihdoinkin ajankohtaiseksi. 9.–15.6. syntyneet joutuvat etsimään tasapainoa levon ja rasituksen välille, saamattomuuden tunne vaivaa aika ajoin.

Rakkaus/ihmissuhteet: Helmikuu lupaa kaksoselle upeaa talvilomajaksoa, hiihtolomalaisia hemmotellaan mukavalla matkalla ja hyvällä seuralla. Romantiikka kukkii 9.5. jälkeen, toukokuussa sinkkukaksosella on soidinmenot mielessä. Loppukesän ja alkusyksyn pimenevät illat houkuttelevat kaksosen hauskanpitoon, sosiaalinen elämä on vilkkaimmillaan 16.8.–10.9.

Rapu 22.6.–22.7.

Työ ★★★★

Terveys ★★★★

Rakkaus ★★★★

Yleistä: Merkistä poistui loppuvuodesta 2020 suuria jännitteitä ja haasteita, joiden kanssa painiminen on ollut osalle raskasta. Alkuvuosi 2021 on jo tuonut usealle kepeyden tunnetta, jonka kanssa elämä tuntuu elämisen arvoiselta. Seitsenvuotiskriisin jälkimainingeissa on hyvä pohtia, oliko järkevää heittää yli laidan toimimattomia ihmissuhteitä, raskas työ tai hankala työnantaja. Kun elämä ensin ottaa, kyllä se loppukädessä myös antaa. Tämän saavat todeta etenkin eronneet, karanneet tai rakastuneet. Ravun on hyvä tähyillä kohti tulevaa, sillä osalle kesä on jo erityisen onnekas ja menestyksellinen, osa saa vielä odotella taivaankannen parasta antia.

Työ/Vapaa-aika: Jos lopputalven ja alkukevään kohdalla toimintatarmo ei vielä ole kohdallaan, lumien sulaminen ja kevään alkaminen 23.4. jälkeen nostattaa ravun kunnianhimon huippuunsa. Loppukevään kohdalla työtä ja tekemistä tuntuu pursuavan ovista ja ikkunoista, kunnianhimoinen rapu ottaa vastaan haastavampia työtehtäviä tai ylityötunnit kartuttavat tilipussia mukavasti. Ravun parhaat lomapäivät osuvat alkukesään, kesäkuun ja erityisesti juhannuksen tienoo innostaa vetämään lonkkaa. 22.–25.6. syntyneet saavat nauttia kesä-heinäkuun kohdalla lomamatkojen kulta-ajasta, raha-asiossa on myös ylimääräistä onnea. Jos alkusyksy tuntuu jostain syystä nihkeyden perikuvalta, marras-joulukuussa ravun on aika vaihtaa vaihdetta.

Rakkaus/ihmissuhteet: Merkin viimeisellä viikolla syntyneet käyvät vielä läpi sisäistä muutosprosessiaan, joten turbulenssi rakkauselämässä on mahdollista. Voimakkaat tunteet kuuluvat joka tapauksessa vuoden kulkuun. Alkukesä 2.6. jälkeen on ravun ihmissuhteiden kannalta kulta-aikaa, etenkin juhannuksen tienoo nousee yhdeksi vuoden kohokohdaksi. Alkusyksyn työkiireet 15.9. jälkeen tuovat parisuhteeseen ylimääräisiä jännitteitä, paine helpottaa syyslomien jälkeen.

Leijona 22.7.–23.8.

Työ ★★★

Terveys ★★

Rakkaus ★★

Yleistä: Koska taivaankannella on viimeisen vuoden aikana ollut selkeä uudelleenjärjestäytymisen aikakausi, on leijonakin joutunut miettimään omaa olemassaoloaan ja tehtäväänsä tarkasti. Jos viime vuosi ei vielä tuonut muutoksia tai rajoituksia tavalliseen arkeen ja työhön, vuosi 2021 tuo sen väkisinkin. Seitsenvuotiskriisin keskellä on pakko ottaa kantaa omaan hyvinvointiin, henkiseen jaksamiseen, ihmissuhteisiin sekä talouden tilaan. Karsiminen, vastuun ottaminen ja velvollisuuksien suorittaminen tuo elämän kulkuun ylimääräisiä paineita, mutta vapauttaa lopulta taakan harteilta. Tervehdyttävään prosessiin osallistuvat vuoden 2021 aikana etenkin ennen 7.8. syntyneet. Käänteentekeviä kuukausia tulevat olemaan helmi-, kesä- ja joulukuu.

Työ/Vapaa-aika: Merkkisi yli pyyhkäisee melkoinen puhuri, joka tuo tullessaan muutosvyöryn. Oletko valmis vaihtamaan työnkuvaasi, tehtäväkenttääsi tai jopa ammattiasi? Leijonan työtahtiin vaikuttaa tulevan vuoden aikana erilaiset kolotukset tai terveyteen liittyvät remontit. Vuonna 2021 on erityisen järkevää huomioida omaa hyvinvointia ja jaksamista, kaikenlaiset retriitit, kuntoiluprojektit tai ruokavalioremontit ovat suositeltavia. Kuunvaihteessa syntyneet ovat omassa koronakuplassaan jo helmikuun kohdalla. Kesä tuo tullessaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kesätyöläisen työtahti on kiivas 2.6. jälkeen ja jatkuu elokuisten osalta aina heinäkuun loppuun saakka. Kunnianhimoinen leijona ottaa tällöin oman paikkansa esimiehenä tai tiiminvetäjänä, eläkeläinen hioo taitojaan mökkiremontin tai kuntoiluinnostuksen parissa. Loppuvuoden kohdalle osuvat muutokset koskevat koskevat kuunvaihteessa ja elokuun ensimmäisellä viikolla syntyneitä.

Rakkaus/ihmissuhteet: Vuosi on kohtalokas niille, jotka ovat pitkään eläneet huonossa parisuhteessa, muutoksen tarve houkuttelee tekemään irtiottoja. 7.8. jälkeen syntyneet elävät selkeimmin rauhallisempaa vuotta, suurille käänteille ei ole jalansijaa. Romantiikan saralla kesäromanssit ovat mahdollisia, juhannuksen jälkeen alkava neljän viikon jakso on leijonan rakkauselämän kannalta otollisinta aikaa.

Neitsyt 23.8.–23.9.

Työ ★★★★★

Terveys ★★★★

Rakkaus ★★★★

Yleistä: Merkissäsi puhaltaa vahva myötätuuli ja alkuvuoden kohdalla saat huomata tämän mukavan etätyön merkeissä tai harvinaisen loma- ja vapaa-ajan jakson tiimellyksessä. Jos olet pelannut korttisi hyvin, saat vuoden aikana karistettua ylimääräiset kilot tai panostettua työn sijasta parisuhteeseen tai mukavaan harrastukseen. Elämä tarjoaa siis merkillesi lisää sujuvuutta ja kovan työn jälkeen osaamisesi saa kiitosta. Merkin viimeisellä viikolla syntyneet ovat antoisassa menestysputkessa, elämä tarjoaa mahdollisuuksia kultalautasella. 11.–18.9. syntyneet joutuvat panostamaan omaan terveyteensä ja hyvinvointiinsa erilaisten toimenpiteiden myötä, matala energiataso altistaa talviflunssille ja kolotuksille.

Työ/Vapaa-aika: Vauhdikas alkuvuosi jatkuu etenkin syyskuisen neitsyen osalta aina maaliskuun alkuun saakka, talvi-ja hiihtolomien viettäjillä on intoa ja energiaa kunnonkohotukseen. Liikunnalliselle neitsyelle kertyy rutkasti hiihtokilometrejä. Loppukevät tuo tullessaan enemmän työhaasteita, joiden yli neitsyt kuitenkin kirkkaasti suoriutuu. Muiden tekemät virheet saavat kuitenkin pinnan kireälle.

Parhaat lomapäivät osuvat 22.7.–16.8., letkeän laiskottelun ja joutuenolon sijaan moni neitsyt panostaa liikuntaan ja kuntoiluun. Työssä näytön paikka näkyy loppukesän ja alkusyksyn kohdalla, kiire ja monet velvollisuudet kasaantuvat muutaman viikon ajalle. Liikunnallinen neitsyt näyttää kyntensä loppukesään tai alkusyksyyn osuvalla maratonilla tai taloyhtiön lentopalloturnauksessa.

Rakkaus/ihmissuhteet: Jos olet syntynyt 11.–18.9., pidä kieli keskellä suuta, ettet sotkeennu epämääräisiin ihmissuhteisiin. Sinulla saattaa olla ruusuisia kuvia onnellisesta parisuhteesta, todellisuudentajusi lähtee välillä laukalle. Muutoin merkin edustajat nauttivat pysyvyyden ja turvallisuuden tunteesta, vuosi 2021 ei ole rakkauselämässä käänteentekevä. Merkin osalta romantiikka kukkii 22.7.–16.8.

Vaaka 23.9.–23.10.

Työ ★★★★

Terveys ★★★★★

Rakkaus ★★★★

Yleistä: Iloisia, elvyttäviä ja innostavia planeettakuvioita työntyi merkkiisi jo loppuvuodesta 2020 ja nämä kuviot tuovat tullessaan onnistumisen, menestymisen ja etenemisen tunteita. Jos viimeinen vuosi ei tuonut mukanaan sitä kaivattua matkaa, vapaa-aikaa tai muuttoa, vuosi 2021 tuo tullessaan kaikkea tätä. Seitsenvuotiskriisin jälkeen on hyvä muistaa levon merkitys, terveyden vaaliminen ja talouden tasapainottaminen. Lopputalvi ja kevät tuo monelle vaa'alle ylimääräisiä onnenpotkuja. Näihin tai mahdolliseen lottovoittoon sokeasti luottaminen ei kuitenkaan ole järkevää, raha tulee varmasti ahkeruuden ja kovan työn kautta. Merkin viimeisellä viikolla syntyneet joutuvat puntaroimaan, mitä tulevaisuudeltaan todella toivovat.

Työ/Vapaa-aika: Vuodenvaihde ja alkuvuosi ovat jo palkinneet syyskuisen vaa'an pyrkimykset työelämässä, eläkeläisen ilon aiheet ovat tulleet iloisten uutisten ja mukavien talviharrastusten kautta. Kuunvaihteessa ja lokakuun ensimmäisellä viikolla syntynyt vaaka kokee onnistumisen elämyksiä lopputalven ja kevään aikana. Etenkin maalis-huhtikuun aikajakso tuo tullessaan kaivattua sujuvuutta, enegiakäyrä on sekä työelämän että kuntoilun kannalta parhaimmillaan. Kesän lomakausi on vaa'an osalta hyvällä tolalla kesäkuun jälkimmäisen puoliskon ja heinäkuun aikana, lomapäiviä on kuitenkin syytä jättää myös ajalle 16.8.–10.9.

Vaa'an näytönpaikka osuu alkusyksyn kohdalle, 15.9.–30.10. työtahti on kiivaimmillaan. Osalle on tällöin tarjolla etenemisen mahdollisuus työmaailmassa, eläkeläinen joutuu lapsenhoitovuoroon tai osallistuu marttakerhon syysmyyjäisten rivakkaan toteutukseen.

Rakkaus/ihmissuhteet: Vaa'an on vuoro rentoutua, lomailla ja viettää ansaittua vapaa-aikaa. Tähän yhtälöön sopii laiskanpullea kumppani, joka osallistuu toimintaan mielellään. Sinkkuvaaka sivuutti kriittisen asenteensa loppuvuodesta 2020, tulevan vuoden aikana asenne uutta parisuhdetta kohtaan on toiveikkaan positiivinen. Romantiikan räiskettä on lupa odottaa loppukesän ja alkusyksyn kohdalla.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Työ ★★★

Terveys ★★

Rakkaus ★★★

Yleistä: Jos olet syntynyt kuunvaihteessa tai marraskuun ensimmäisellä viikolla, elät selkeimmin suurten muutospaineiden keskellä. Helmikuu antaa jo osvittaa, mihin suuntaan kosmos on työntämässä sinua. Pienet haasteet muuttuvat helposti suuremmiksi, jos vastustelet muutosvirtaa. 7.11. jälkeen syntyneille vuosi tarjoilee huomattavasti pehmeämpiä ja helpompia kuvioita, yllättävät käänteet tekevät elämästä jännittävän ja nautinnollisen. Taiteellinen harrastus tai into hypätä pois oravanpyörästä sopivat hyvin vuoden kulkuun. Vuoden hannuhanhet löytyvät 23.–25.10. syntyneiden joukosta. Heille alkukesä tarjoilee mahdollisuutta eksoottiseen matkaan tai mukavaa käännettä raha-asioihin. Kesä-heinäkuun lomamatkoihin on syytä panostaa aikaa ja rahaa.

Työ/Vapaa-aika: Seitsenvuotiskriisi on lokakuisen ja kuunvaihteessa syntyneen skorpionin piikki lihassa, kova työtahti, vähäinen lepo sekä huono ravinto ovat huono yhdistelmä vuoden aikana. Kesä-heinäkuun lomista ja vapaa-ajan mahdollisuuksista on siksi syytä ottaa kaikki hyöty irti. Alkusyksy 10.9.–7.10. on skorpionille levon, loman ja rentoutumisen aikaa, akkuja kannattaa ladata vuoden vaativinta työjaksoa ajatellen, sillä marras-joulukuussa ei paljoa ehdi lepäilemään. Joulun alle kasaantuvat velvollisuudet ovat etenkin marraskuun ensimmäisellä viikolla syntyneille erityisen vaativia.

Rakkaus/ihmissuhteet: Jos helmikuun ensimmäinen puolisko on ihmissuhteiden kannalta nihkeämpi, hiihtolomien kohdalla skopioni elää jo mukavan sosiaalista talvijaksoa. Lämmin ihmissuhdeaalto näkyy myös juhannuksen molemmin puolin. Osalla seitsenvuotiskriisi pakottaa selvittelemään rakkaussuhteen puutteita, yhteinen aika on ajoittain kortilla. Sinkkuskorpionin romantiikan kaipuu on vahvimmillaan 10.9.–7.10., alkusyksy tuo tullessaan potentiaalisia parisuhde-ehdokkaita. Loppuvuosi testaa parisuhteen kestävyyttä, joulun tienoilla ei kannata pyytää hankalaa anoppia kylään.

Jousimies 23.11.–23.12.

Työ ★★★★

Terveys ★★★★

Rakkaus ★★★

Yleistä: Vuosi ei ole sinulle varsinainen menestyspaukku, mutta et sellaista välttämättä kaipaakaan. Rauhallinen eteneminen parisuhteessa, työelämässä tai raha-asioissa sopii vuoden kulkuun, impulsiiviset mieliteot jäävät vähemmälle. Jos olet syntynyt 11.–17.12., energiatasosi on normaalia matalampi. Koronaepidemiaa kannattaa lähestyä varovasti maskin ja käsidesin kanssa. Vuosi tuo tullessaan uusia tapoja hoitaa itseä, löydät kenties kotijoogan, kaipaamasi vitamiinikuurin tai innostut aloittamaan kuntosaliharrastuksen. Edistyt pienein askelin ja se tuo kipinän isompien askelien ottamiseen. Kuu pimenee merkissäsi 26.5. ja Aurinko 4.12., loppukevään ja joulukuun alun kohdalla on syytä suhtautua äkillisiin elämänmuutoksiin tyyneydellä ja harkinnalla.

Työ/Vapaa-aika: Olet saanut osaksesi huikean enegiabuumin viime syksyn ja loppuvuoden aikana, siksi alkuvuosi ja kevät voi tuntua hieman tahmealta. Suoriudut työrutiineistä kuitenkin kunnialla, mutta et saa koneestasi sen suurempaa irti ennen kesäkuun alkua. Seurallinen ja sosiaalinen puolesi on aktiivinen pääsiäisen molemmin puolin, pieni matka tai loma olisi tässä vaiheessa paikallaan. Vaihdat vaihdetta 11.6. jälkeen, jolloin kesätyöläinen ansaitsee elantonsa kovalla työtahdilla ja hyvillä bonuksilla. Kesälomalaisen liikuntainnotus ei anna tällöin tilaa rantalomalöhöilyyn ja ylenpalttiseen laiskotteluun. Syyslomalaisia hemmotellaan loma- ja vapaa-ajan mukavuuksilla 7.10.–5.11. Jouluapulaisena työskentely 13.12. jälkeen tuo jousimiehelle hyvän tilipussin, kunnianhimoinen työtahti näkyy joulukuisen jousimiehen kohdalla pitkälle tammikuuhun 2022.

Rakkaus/ihmissuhteet: Vuosi on lähes koko merkille rakkausrintamalla rauhallisen tasainen, ainoastaan 11.–17.12. syntyneet tuntuvat tyytymättömyyttä olotilaansa kohtaan. Osalla sinkkuelämä kyllästyttää, toisilla vanha parisuhde natisee liitoksissaan. Ihmissuhteiden lämpöaalto näkyy parhaimmillaan 7.–10. jälkeisellä neljän viikon jaksolla.

Kauris 23.12.–21.1.

Työ ★★★★

Terveys ★★★★

Rakkaus ★★★★★

Yleistä: Kuulut ehdottomasti vuoden onnistujien joukkoon, kiireet ja ylimääräiset stressikuviot kiertävät merkkisi tulevan vuoden aikana lähes kokonaan. Pääset näyttämään osaamisesi, koulutuksesi ja ahkeruutesi hedelmiä, eteneminen työelämässä, taloudessa tai terveydessä luetaan aiemmin tekemiesi uhrausten joukkoon. Jos sosiaaliset taitosi olivat alkuvuodesta tapetilla, sitä ne ovat myös 5.11. jälkeen. Venus saapuu merkiisi lahjoineen peräti neljäksi kuukaudeksi, ympärilläsi on kenties loppuvuoden kohdalla mukava naisyhteisö tai ryhmä, jonka kanssa teet menestyksellistä yhteistyötä. Merkin viimeisellä viikolla syntyneet kokevat suuren sisäisen muutosprosessin, joka kaivaa itsestä aivan uusia puolia esille. Toiselle tupakkalakko, vapaamuurariksi heittäytyminen tai oman seksuaali-identiteetin löytyminen voivat työntää elämän aivan uusille raiteille.

Työ/Vapaa-aika: Toivottavasti nautit alkuvuoden kiireettömyydestä, lämpimistä ihmissuhteista ja talviloman tuomasta levon mahdollisuudesta, helmikuu kääntää kelkan jälleen toiseen suuntaan. Toimintatarmosi on helmikuun kohdalla huipussaan ja tämä tietää etenkin hiihtokilometrejä hamuaville hyvää. Kevät ja alkukesä ovat työn saralla selkeästi rauhallisempia. Mukavia kesälomapäiviä kauris viettelee 22.7. jälkeisen kolmen viikon aikana.

Toimintapommi Mars saapuu merkkiisi vasta tammikuussa 2022, joten kunnianhimoinen eteenpäin pyrkiminen ei välttämättä kuulu tulevan vuoden toimintamalleihisi. Keskity vuoden 2021 aikana työn ohella laadukkaaseen vapaa-ajan viettoon. Myös terveyteen ja hyvinvointiin panostaminen kannattaa, etenkin kuunvaihteessa ja tammikuun ensimmäisellä viikolla syntyneet löytävät itselleen mielekkään harrastuksen tai terveyttä edistävän ruokavalion. Loppuvuonna 5.11. jälkeen saat mahdollisuuden ylimääräisiin lomiin tai laadukkaaseen vapaa-aikaan, raskaan työn raataminen jääköön tällöin muille.

Rakkaus/ihmissuhteet: Elät harvinaisen innostavaa ihmissuhdevuotta. Romanttinen ja sosiaalinen Venus kiertää merkissäsi kahteen otteeseen; tammikuussa sekä marras-joulukuussa. Romantiikaa kaipaava kauris pääsee testaamaan viehätysvoimaansa etenkin loppuvuoden aikana, onnistuneesti alkaneen romanssin kestävyyttä testataan kuitenkin 19.12. jälkeen.

Vesimies 21.1.–20.2.

Työ ★★★

Terveys ★★★

Rakkaus ★★★★

Yleistä: Suurista planeetoista Jupiter ja Saturnus pyyhälsivät merkkiisi joulun alla 2020 ja tämä kaksikko tulee sanelemaan suurelti tulevan vuoden onnistumisten ja epäonnistumisten kirjon. Tammikuun loppupuolella ja helmikuun ensimmäisellä viikolla syntyneille ankarampi Saturnus tulee olemaan vuoden tärkein kouluttaja ja kumppani, työelämässä on syytä varoa uupumisen oireita ja terveyden saralla pienet kolotukset kannattaa tarkistaa. Helmikuiselle vesimiehelle hyväntahtoinen Jupiter tulee 12 vuoden tauon jälkeen olemaan mieluinen matkakumppani. Osa aloittaa opiskelun, uuden työn tai jää eläkkeelle, vapauttavat päätökset ja osalla jopa onnekkaat käänteet värittävät vuoden kulkua.

Työ/Vapaa-aika: Horoskooppia lukiessasi merkissäsi pyörii melkoinen määrä planeettoja, olet taivaankannen huomion keskipisteessä. Tammikuinen vesimies on monen velvollisuuden ja tehtävän keskellä. Ilon, onnen ja luovuuden ylläpitäminen vaatii selkeästi jämäkkää karsimista, kaikkea ei ehdi tai jaksa suorittaa. Helmikuu on monelle vesimiehelle talvilomakuukausi ja etenkin loppukuun puolella tunnelma kevenee auringonpaisteen myötä. Lumimyräkät, aikataulumuutokset ja peruuntumiset häiritsevät kuitenkin liikennettä 1.–21.2.

Helmikuinen merkin edustaja pääsee vihdoinkin matkan päälle, kevät tuo tullessaan kauan kaivatun eksoottisen kohteen, joka osalle näyttäytyy Lapin maisemina. Helmikuun ensimmäisellä viikolla syntyneiden työelämässä käy vuoden aikana turbulenssi, kesä- ja joulukuu muuttavat suuntaa tavalla tai toisella. Liikunnallisen vesimiehen parhaat harjoittelukuukaudet ajoittuvat maalis-huhtikuulle sekä syys-lokakuulle. Vesimiehet viihtyvät vuoden 2021 aikana estradeilla ja otsikoissa, menestys tuo osalle tullessaan maata ja mammonaa.

Rakkaus/ihmissuhteet: Vesimiehessä on tavallista enemmän levottomuutta, itsenäisyys ja oman tilan tarve korostuu etenkin 27.1.–5.2. syntyneiden kohdalla. Uutta alkua etsiville vuosi tulee antamaan mahdollisuuden vapauden tunteisiin, ero voi toimia jollekin vapauttavana kokemuksena. Sinkkuvesimiehelle uusi alku on se oikean saapuminen. Ihmisuhteiden lämpöaallot ovat parhaimmillaan helmikuussa, toukokuussa sekä loppukesän kohdalla.

Kalat 20.2.–21.3.

Työ ★★★★★

Terveys ★★★★★

Rakkaus ★★★★★

Yleistä: Vaikka ympärilläsi kiehuu ja kuohuu, säilytät oman mielenmalttisi ja tyyneytesi upeasti. Kuulut taivaankannen suosikkeihin vuoden 2021 aikana, tasapainoisen elämän saavuttaminen myrskyjen keskellä on melkoinen saavutus. Onnenkantamoisten ja uusien alkujen Jupiter saapuu merkkiisi 12 vuoden tauon jälkeen loppukeväällä, 13.5. Vaikka planeetan suotuisasta vaikutuksesta pääsevät nauttimaan ainoastaan merkin aivan alussa syntyneet, antaa se osviittaa vuoden 2022 onnekkaista käänteistä merkillesi. Hyvää jaksaa siis odottaa rauhallisin mielin. Henkisen herkkyyden virittely tulee olemaan merkillesi yksi vuoden upeimpia kokemuksia.

Työ/Vapaa-aika: Kaipaat kenties irrottautumista oravanpyörästä, liian tiukasta työtahdista tai ahdistavasta työilmapiiristä. Sinulla on tulevan vuoden aikana suuria suunnitelmia taiteellisen ja luovan osaamisesi parantamiseen. Alkuvuoden parhaat lomapäivät näkyvät hiihtolomien alkaessa, lomailun ja laiskottelun ihanuudesta on lupa nauttia 25.2.–21.3. Työelämässä kalan tehot ovat parhaimmillaan loppukevään kohdalla, 23.4. jälkeen. 20.–23.2. syntyneille toukokuu voi tuoda kaivatun lottovoiton. Onnenpotku työn tai talouden saralla heijastuu pitkälle loppuvuoteen, ihana lomamatka tulee vihdoinkin ajankohtaiseksi. Kalan tehokkuus työrintamalla huomataan marras-joulukuun kohdalla.

Rakkaus/ihmissuhteet: Sinulle ei ole tarjolla sudenkuoppia tai seitsenvuotiskriisejä, ihmissuhderintamilla puhaltaa enemmänkin jatkuva lämmin myötätuuli, jota hyödyntämällä ystävyys- tai liikesuhteet kukoistavat. Vuoden romanttisin ajanjakso osuu kohdallasi 25.2.–21.3., pientä nahistelua roskapussin viennistä on luvassa elokuulle ja syyskuun alkupuoliskolle. 10.–16.3. syntyneet kadottavat aika-ajoin kosketuksensa arkielämään. Tarve irtaantua aikatauluista ja tiukoista päivärytmeistä voi heijastua parisuhteeseen epävarmuutena.

Kommentoi »