Vuosihoroskooppi 2019: katso, mitä on odotettavissa työssä, terveydessä ja rakkaudessa
Ajanviete
Vuosihoroskooppi 2019: katso, mitä on odotettavissa työssä, terveydessä ja rakkaudessa
Missä häärää toimintapommi Mars vuonna 2019, ja mikä merkki saa nauttia taivaankannen jytinäkuvioista? Lue, mitä on odotettavissa työssä, terveydessä ja rakkaudessa.
Julkaistu 26.12.2018
Apu

Oinas 21.3.–21.4.

Työ ★★★★

Terveys ★★★

Rakkaus ★★★

Yleistä: Oinaan alkuvuosi on erityisen vauhdikas toimintapommi Marsin pyöriessä merkissä aina 14.2. saakka. Osalle se tarkoittaa upeaa kilometrimäärää hiihtoladulla, toiset puskevat töitä niska limassa. Kunnianhimoinen talviprojekti vaatii joka tapauksessa turbovaihteen käyttöä. Seitsenvuotiskriisi painaa 1.–11.4. syntyneitä. Työn mielekkyys, parisuhteen sisältö ja terveyden vaaliminen vaativat ylimääräistä huomiota. Vanhat vaivat kolottavat etenkin huhtioinaita tulevan vuoden ­aikana. Onnistuneesta dieetistä, eksoottisesta lomamatkasta tai innostavasta kunto­projektista voi löytyä koko vuoden paras anti.

Työ/Vapaa-aika: Oinas kärsii hankalan työnantajan tai kiukkuisen virkamiehen painostuksesta. Kädenvääntö tuntuu kuitenkin tarpeelliselta. Helmikuun toiselle viikolle osuva virtapiikki on antoisa kilpaurheilijalle, liikenteessä on kuitenkin syytä olla erityisen varovainen. Vuoden parhaat loma- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet ilmaantuvat 20.4. jälkeen. Kevätmatkojen paras sesonkiaika jatkuu oinailla 15.5. saakka. Kova työ palkitaan lihavalla ­tilipussilla, ylimääräiset onnenpotkut ovat mahdollisia etenkin syksyn ja loppuvuoden aikana.

Rakkaus/Ihmissuhteet: Maalisoinas osaa vuoden 2018 haasteiden jälkeen nauttia hyvistä ihmissuhteista, kipeä selkä tai pitkittynyt flunssa voi kuitenkin verottaa rakkauselämää. Huhtioinas kasaa itselleen turhan paljon velvollisuuksia, kevätmatkat antavat sinkkuoinaalle mahdollisuuden romantiikan vaalimiseen.

Härkä 21.4.–22.5.

Työ ★★★★★

Terveys ★★★★

Rakkaus ★★★★★

Yleistä: Olet ehdottomasti taivaankannen suosikki vuonna 2019. Saatat iloita uuden asunnon, tuoreen parisuhteen onnen tai uuden viran tuomista eduista. Huhtihärän elämään saapuu odottamattomia käänteitä. Viimeistään joulukuussa on aika nauttia rohkeiden elämänmuutosten positiivisesta annista. Ylennyksen, palkankorotuksen tai perinnön tuoma taloudellinen lisä ­auttaa laskujen maksamisessa, osalla eläköityminen, yrityksen perustaminen tai asunnon myyminen tuo helpotusta. Uusi elämäntilanne antaa monelle härälle mahdollisuuden hengähtää ja nauttia kiireettömyydestä.

Työ/Vapaa-aika: Alkuvuoden kiivain työtahti osuu ajalle 14.2.–31.3. Vaativan kevättalven jälkeen härkä osaa hiljentää vauhtia 15.5. jälkeen, laiskanpulleat loma- ja vapaapäivät jatkuvat 9.6. saakka. Työn ja vapaa-ajan yhdistäminen onnistuu kesän ­aikana hienosti, tasapaino levon ja rasituksen välillä löytyy ilman poppakonsteja. Huhtihärän muutokset työssä käynnistyvät loppukevään ja kesän aikana. Muutos vaatii rohkeutta irtaantua vanhasta. Vuoden parhaat lomamatkat osuvat joulukuulle.

Rakkaus/ihmissuhteet: Härän romantiikka kukkii maaliskuun puolivälissä sekä toukokuun puolivälin jälkeen. Riidanaiheita kylvetään heinäkuun toisella viikolla ja marraskuun jälkimmäisellä puoliskolla. Intohimoisimmat kesähäät vietetään 20.–28.8.

Kaksonen 22.5.–21.6.

Työ ★★★

Terveys ★★

Rakkaus ★★★

Yleistä: Vuosi 2019 ei tuo kaksosille suuria muutoksia, vaikka osa merkin edustajista säätääkin ainaisen ­levottomuuden vallassa. Kaksosten vuosi alkaa vauhdikkaasti. Liikunnan, kuntoilun ja ulkoilun kannalta paras buumi kestää helmikuun puoliväliin saakka. Loppukevät ja myöhäissyksy herättelevät laiskimmatkin kaksoset ylös sohvalta. 5.–11.6. syntyneiden terveystilanne vaatii vuoden aikana erilaisia toimenpiteitä. Matala energiataso pitää vireystilan alhaisena, unista ja vitamiinipurkeista voi löytyä apua.

Työ/Vapaa-aika: Vuoden kiireisin työjakso ajoittuu loppukeväälle. Toukokaksonen on tehokkaimmillaan huhtikuun ensimmäisellä puoliskolla, kesäkuiset kaksoset jatkavat toiminnallisen kevätprojektin kimpussa toukokuun puoliväliin saakka. Mitään suuria mullistuksia ei työrintamalle ole luvassa, moni kaksonen pitäytyy vanhassa ja turvallisessa työssä. Vapaa-ajan ja lomamatkojen paras jakso ­alkaa merkin osalta 9.6., juhannuksen ja kesä–heinäkuun taitteen lomajaksot lataavat akkuja tehokkaasti. Loppukesän ja alkusyksyn työrumba käy varmasti kunnon päälle.

Rakkaus/ihmissuhteet: Taivaankannen jytinäkuviot eivät osu merkkiisi, joten rakkausrintamalla ja ihmissuhteissa on tyynen rauhallista. Vanha parisuhde voi pyöriä tutuissa rutiineissa, mutta turvallisuus tuntuu mukavalta. Alkukesän matkat tuovat romanttista jännitystä, juhannustanssit ovat sinkkukaksosen parasta pariutumisaikaa.

Rapu 22.6.–22.7.

Työ ★★★

Terveys ★★

Rakkaus ★★★

Yleistä: Isot ja dramaattisetkin elämänmuutokset ovat koetelleet rapuja viime vuoden aikana, seitsenvuotiskriisin keskellä on ollut pakko luovia ja jatkaa eteenpäin. Heinäkuinen rapu ottaa vielä tulevana vuonna mittaa omasta uskalluksestaan muutokseen. Kun vuoden toinen auringonpimennys osuu merkkiisi 2.7., on keskikesän helteillä hyvä muistaa maltti ja harkinta. Kesäkuinen rapu osaa parhaiten rakentaa omista palapelin palasistaan toimivan kokonaisuuden, vaikka terveys vaatiikin vuoden aikana tavallista enemmän huomiota.

Työ/Vapaa-aika: Alkuvuosi ei ole työn sujuvuuden kannalta helpointa aikaa, mutta tilanne korjaantuu jo helmikuun puolivälin jälkeen. Kesäkuisen ravun kiivain työjakso osuu toukokuun jälkimmäiselle puoliskolle, heinäkuun rapu ottaa mittaa jaksamisestaan kesäkuussa. Ansaittu lepo ja loma-aika ovat parhaimmillaan heinäkuussa. Syntymäpäiväjuhlien lisäksi sukujuhlat, häät ja muut kesäjuhlat pitävät kalenterin täytenä. Loppuvuonna on hyvä syynätä rahatilannetta, suuret menot rasittavat budjettia.

Rakkaus/ihmissuhteet: Kesäkuinen rapu pääsee nauttimaan uudistuneesta elämäntilanteestaan, sinkkurapu voi vihdoin löytää elämäänsä lupaavan kokelaan. Heinäkuu lupaa kaikille ravuille romantiikan sykettä, 3.7. jälkeen on lupa nautiskella. Seitsenvuotiskriisin piiriin kuuluvat 2.–12.7. syntyneet, huono parisuhde joutuu suurennuslasin alle.

Leijona 22.7.–23.8.

Työ ★★★★

Terveys ★★★

Rakkaus ★★★★

Yleistä: Vuoden 2018 puolella alkanut levottomuuden ja muutoksen aalto pyyhkäisee heinäkuisen leijonan odotukset aivan uudelle tolalle. Pitkän muutosprojektin maali näkyy vasta loppukeväässä 2020. Elokuinen leijona taas nauttii harvinaisen onnekkaasta vuodesta. Ennen 16.8. syntyneet ovat jo alkuvuoden ja kevään aikana onnettaren suosikkeja, ilon aiheet löytyvät talouden, asumisen tai matkustelun saralta. 8.–19.7. välillä matkasuunnitelmat voivat kuitenkin mennä uusiksi.

Työ/Vapaa-aika: Kun muut vetävät lonkkaa ja nauttivat kesän rantakeleistä, leijona keksii itselleen hikistä puuhaa. Ahkera kesätyöläinen tekee heinä–elokuussa itselleen hyvän tilin. Loppuvuosi 19.11. jälkeen ei suju aivan yhtä helpoissa merkeissä. 

Heinäkuinen leijona ei välttämättä pääse suunnittelemaan kaikkia niitä muutoksia, joiden keskellä vuosi 2019 etenee. Uusi työpaikka, lapsivapaa tai eläkkeelle jääminen järisyttää perusturvallista kalliota jalkojen alla, elämänrytmi muuttaa tavalla tai toisella muotoaan.

Rakkaus/ihmissuhteet: Heinäkuisen leijonan on syytä varoa liian harkitsemattomia päätöksiä, liian impulsiiviset otteet kaduttavat myöhemmin. Heinä–elokuun taitteessa alkava kolmen viikon jakso on rakastuneen leijonan paratiisi. Kesän intohimoisimmat romanssit alkavat loppukesän pimenevissä illoissa.

Neitsyt 23.8.–23.9.

Työ ★★★★★

Terveys ★★★★

Rakkaus ★★★★

Yleistä: Taidoillesi, osaamisellesi ja päättäväisyydellesi on tulevana vuonna paljon kysyntää. Pääset toteuttamaan itseäsi parhaalla mahdollisella tavalla ja samalla saat nauttia itsenäisestä työskentelystä, arvonannosta ja kunnioituksesta. Jatkuva kiire ei välttämättä aina tunnu mukavalta, mutta siihen on pakko tottua kaikkien velvollisuuksien keskellä. Jos pelaat korttisi oikein, joulukuu on todella isojen lahjapakettien kuukausi.

Työ/Vapaa-aika: Suomen kuuluisin neitsyt Sauli Niinistö (24.8.) on omassa työssään oiva esimerkki neitsyiden saamasta arvonannosta. Moni neitsyt saa tulevan vuoden aikana palkankorotuksen, uuden viran tai vastuullisemman työnkuvan. Jos kevättalvessa ja keväässä on mukavaa laskettelun tuntua, 18.8. jälkeen on pakko ­lisätä tahtia. Vuoden kiireisin työrumba kestää lokakuun ensimmäiselle viikolle saakka. Loppukesään ja alkusyksyyn on hyvä panostaa ylimääräisten vapaiden muodossa, parhaat lomapäivät osuvat elo–syyskuun taitteeseen.

Rakkaus/ihmissuhteet: Maaliskuun puoliväli lupaa romantiikan heräämistä, heinäkuun toisella viikolla kärhämöidään ja loppukesällä intohimon myrsky pääsee valloilleen. Rakkausrintamalla on luvassa suuria tunteita. 7.–13.9. syntyneiden on syytä varoa peittelyä ja piilottelua.

Vaaka 23.9.–23.10.

Työ ★★★

Terveys ★★

Rakkaus ★★

Yleistä: Vaa’oille osuu paljon haasteita tulevalle vuodelle, siksi lepo, vapaa-aika ja läheiset ihmissuhteet muodostavat tärkeän tukipilarin vuoden kulkuun. Jos fyysinen ja henkinen lepo on jäänyt viime vuosina vähiin, seitsenvuotiskriisi karsii napakasti elämästä kaiken ylimääräisen. Tarvitsetko kipeän selän tai hankalan rahatilanteen muistuttamaan elämän tärkeysjärjestyksestä? Etenkin 4.–14.10. syntyneet joutuvat pysähtymään syvämietteisten asioiden äärelle.

Työ/Vapaa-aika: Alkuvuonna on aika tehdä rästitöitä. Tiukan päättäväisyyden ja pienen kiukunpuuskan ansioista projekti onnistuu lopulta hienosti. Huhtikuun puolella on jo mahdollista henkäistä syvempään, mukava sujuvuus leimaa loppukevään työrumbaa. Alkukesä on lomailun kannalta parasta aikaa, muutama vapaapäivä on syytä säästää myös 14.9.–8.10. väliselle ajalle. Lokakuinen vaaka on Kimi Räikkösen (17.10.) tapaan selkä seinää vasten työn suhteen. Joku muu päättää, miten työura jatkossa etenee. Kun tärkeät päätökset on tehty, syksyn kulussa on tiukkaa päättäväisyyttä ja kunnianhimoa. Kiivas näyttämisen halu leimaa syksyn jaksoa 4.10.–19.11.

Rakkaus/ihmissuhteet: Vaaka joutuu kuluvan vuoden aikana karsimaan ystävä­piiriään, vain sydänystävät pysyvät mukana elämässä. Alkukesä ja juhannuksen aika vaalii läheisiä ihmissuhteita tehokkaimmin, romantiikan saralla vuoden kuumin jakso osuu 14.9. jälkeiselle kolmelle viikolle.

Skorpioni 23.10.–22.11.

Työ ★★★★

Terveys ★★★★

Rakkaus ★★★★

Yleistä: Loppuvuonna 2018 merkkiä hellinyt Venus on vielä alkuvuoden ensimmäisen ­viikon seuranasi. Nauti lomapäivistä, vapaa-ajasta ja lämpimistä ihmissuhteista, arkeen palaaminen alkaa heti 7.1. jälkeen. Tulevan vuoden kulussa on paljon auttavia voimia. On vain itsestäsi kiinni, miten lähdet toteuttamaan mahdollisuuksiasi. Lokakuinen skorpioni on suurimman muutosvyöryn keskellä, irtiotot vanhasta tapahtuvat muuton, työpaikan vaihdoksen tai eläköitymisen muodossa.

Työ/Vapaa-aika: Kesällä 2018 ovelle koputtanut muutostarve vyöryy vahvasti lokakuisen skorpionin elämään maaliskuusta eteenpäin. Loppukeväällä ja kesällä tarvitaan uskallusta tarttua uusiin haasteisiin. Jos helmikuun jälkimmäinen puolisko sekä maaliskuu tuntuu työnteon puolesta nihkeältä, on sujuvuutta luvassa koko merkille 16.5. jälkeen. Alkukesän aikana työtempo ja energisyys on parhaimmillaan. Erilaiset unohdukset, kömmähdykset ja hidasteet leimaavat 31.10.–21.11. välistä aikaa. Vuoden upeimmat matkat ja vapaa-ajan harrastukset osuvat lokakuulle.

Rakkaus/ihmissuhteet: Lokakuisessa skorpionissa on aimo annos levottomuutta ja seikkailumieltä, sinkkuskorpionia on varsin hankala saada vakiintumaan. Lapsen tai lapsenlapsen syntymä mullistaa osalla ihmissuhdeverkoston. Marraskuinen skorpioni nauttii laajan ihmissuhdeverkoston olemassaolosta, jumpparyhmän tai marttakerhon toiminta on vilkasta. Romantiikan parhaat päivät osuvat ajalle 8.10.–2.11.

Jousimies 23.11.–23.12.

Työ ★★★★★

Terveys ★★★

Rakkaus ★★★★★

Yleistä: Jos loppuvuosi 2018 tuntui kiireiseltä, saat nauttia täysin rinnoin 7.1. jälkeen merkkiisi saapuvan Venuksen annista. Vuoden upein lomajakso kestää 4.2. saakka. Talvilomaa viettävät saavat nauttia alkuvuonna kiireettömyydestä ja Suomen kauniin talven suomista liikuntamahdollisuuksista. Upeat ja eksoottiset matkat ovat jousimiehen henkireikiä. Vapautumisen tunne vaatii turhien kahleiden poistamista ja aikataulujen uudelleen rustaamista. 6.–13.12. syntyneille ilmaantuu vuoden aikana päämäärättömyyden tunnetta. Tärkeät päätökset kannattaa jättää myöhemmäksi.

Työ/Vapaa-aika: Alkuvuosi sopii toiminnallisen loman tai matkan toteuttamiseen, etenkin tammikuun jälkimmäinen puolisko saa lomatunnelman huippuunsa. Toimintapommi Mars ei kierrä merkissä vuoden 2019 aikana, joten turhat paineet ja kiireet siirtyvät muiden harteille. Merkin edustajat ovat estradilla saavutustensa ansioista, mitali, stipendi tai kunniamaininta seuraa hyvin tehtyä työtä. Loppuvuoden paras vapaa-ajan jakso osuu 2.–26.11., rantaloma tai hauska seuramatka sopii ajan henkeen.

Rakkaus/ihmissuhteet: Sinkkujousimiehelle vuosi tulee olemaan ikimuistoinen. Hyviä kumppanikandidaatteja ilmaantuu ilmoille useampia. Romantiikan ja ihmissuhteiden vaalimisen parhaita jaksoja vuoden aikana ovat tammikuu ja marraskuu.

Kauris 23.12.–21.1.

Työ ★★★★

Terveys ★★★

Rakkaus ★★★

Yleistä: Taivaankannen huomio on viime vuosina kohdistunut merkkiisi ja vaatinut vastuullisuutta. Upeat ja osittain raskaat velvollisuudet ovat hiertäneet joulukuisen kauriin harteita, mutta onneksi kova työ palkitaan viimeistään loppuvuonna 2019. Menestysmahdollisuudet ovat jokaisen omissa käsissä. Tammikuinen kauris joutuu oman velvollisuusrumbansa keskellä vielä odottelemaan auttavia voimia, kiireen keskellä on hyvä muistaa olla armollinen itselle.

Työ/Vapaa-aika: Alkuvuosi helmikuun puoleenväliin saakka ei välttämättä ole vuoden hekumallisin työjakso, toisten puskeminen ja erimielisyyksien selvittäminen tulee ajankohtaiseksi. Mukava vapaa-aika ja rentouttava talviloma palkitsee kuitenkin helmikuun jälkimmäisellä puoliskolla. Kauriin kevät sujuu mallikkaasti, sujuvuuden tunne siivittää työelämää maaliskuun loppuun saakka. Alkukesä kuormittaa jälleen kärsivällisyyttä, pinna tuntuu ajoittain kireältä. Vuoden jälkimmäisen puoliskon paras liikunnan ja kuntoilun jakso alkaa 18.8. ja jatkuu tammikuisella kauriilla aina 4.10. saakka.  3.–13.1. syntyneiden kauriiden ei kannata masentua työnantajan tai virkamiehen tiukoista vaatimuksista, vuosi ohjaa tekemään itselle parhaita ratkaisuja.

Rakkaus/ihmissuhteet: Helli ystäviäsi, läheisiäsi tai kumppaniasi talvipakkasten keskellä, hempeä Venus antaa sinulle tähän työkaluja 4.2.–1.3. ja 26.11.–20.12. Joulukuinen kauris on vuoden onnekkain romantiikan saralla, tammikuiset tarkistavat motivaatiotaan rakkauteen.

Vesimies 21.1.–20.2.

Työ ★★★

Terveys ★★★

Rakkaus ★★★

Yleistä: Helmikuinen vesimies pääsee elämään harvinaisen rauhallista ja seesteistä uutta vuotta, suuret planeetat eivät häiriköi vuoden kulkua käänteillään. Huomio kiinnittyy vuoden kahteen merkissä tapahtuvaan auringonpimennykseen (6.1. ja 26.12.) ja kuunpimennykseen (16.7.), jolloin on syytä toimia maltillisesti. Suurimmat elämänmuutokset koskevat tammikuussa syntyneitä, joista osa lähti muutosvyöryyn jo kesällä 2018. Levottomuuden tunne lisääntyy maaliskuun jälkeen ja on kesällä vaativimmillaan. Onko aika tehdä täyskäännös: muuttaa tai vaihtaa työpaikkaa tai ihmissuhdetta?

Työ/Vapaa-aika: Viestintäviikot osuvat vesimiehelle heti alkuvuodesta. 24.1.–10.2. on hyvä hetki tyhjentää mapit ja kansiot vanhoista papereista, vastata viesteihin tai osallistua aktiivisesti sosiaalisen median toimintaan. Maaliskuussa nautit matkasta tai mukavasta vapaa-ajan toiminnasta. Huhtikuun ja toukokuun alkupuolella selvittelet kevätkiireitä ja työrumbaa. Toimintapommi Mars jättää merkin rauhaan 2019, siksi loppuvuoteen on hyvä ujuttaa enemmän lepohetkiä ja harrastustoimintaa. Venus saapuu upean lomatunnelman myötä merkkiin juuri sopivasti jouluksi.

Rakkaus/ihmissuhteet: Tammikuinen vesimies tekee vuoden aikana nopeita ja impulsiivisia päätöksiä, harkintakyky voi pettää kiireessä. Hyvää ihmissuhdetta ei kannata pilata hätiköiden. Vuoden romanttisimmat jaksot vesimies viettää 1.–26.3. ja 20.–31.12.

Kalat 20.2.–21.3.

Työ ★★★★

Terveys ★★★★

Rakkaus ★★★★★

Yleistä: Saat nauttia taivaankannen seesteisestä asetelmasta, vuonna 2019 pakottavat voimat osuvat aivan muihin merkkeihin. Hyödynnä tämä omassa elämässäsi parhaalla mahdollisella tavalla. Saat mahdollisuuden järjestellä työelämän, ihmissuhteiden ja talouden kiemuroita itsellesi edulliseen suuntaan. 6.–12.3. syntyneet ottavat reippaasti jalat irti maankamaralta, osa matkustelee ja nauttii elämästä, osa kiertää taidetapahtumia, kirkkoja tai hengellisiä tilaisuuksia.

Työ/Vapaa-aika: Nauti menestyksestäsi ja hyvinvoinnistasi, elämä palkitsee nyt ahkeruutesi ja sinnikkyytesi tavalla tai toisella. Naputtelet kevättalvella sormesi kipeiksi tietokoneen näppäimillä, viestintäviikkosi kestävät peräti 10.2.–17.4. Peruuntumiset ja aikataulujen muutokset koettelevat kuitenkin hermojasi 5.–28.3. Ihanat kevätmatkat ja leppoisa vapaa-aika hellivät merkkiäsi 26.3.–20.4. Loppuvuodesta 19.11. jälkeen saat tehtyä kolmen ihmisen suururakan ­itse. Varo tuhlaamasta rahojasi. Laitatko matkustamiseen, sisustamiseen tai vaatekaappisi sisältöön turhan paljon euroja?

Rakkaus/ihmissuhteet: Olet pehmeämpi ja taipuvaisempi ihmissuhteissasi, jätät riidat ja erimielisyydet omaan arvoonsa. Onnistut rakentamaan toimivan verkoston ymärillesi, sinua tuetaan ja autetaan monin tavoin. Helli kumppaniasi loppukeväällä, pääsiäisen aika on erityisen onnellista.

Kommentoi »