Voice of Finlandin finaalissa esiintyvä jenkkitähti Andra Day: "Stevie Wonderin vaimo löysi minut"
Puheenaiheet
Voice of Finlandin finaalissa esiintyvä jenkkitähti Andra Day: "Stevie Wonderin vaimo löysi minut"
Andra Day on lyhyen uransa aikana päässyt esiintymään Grammy-gaalassa sekä Amerikan presidenttiparille Valkoisessa talossa.
Julkaistu 22.4.2016
Apu

Illan Voice of Finland -finaalissa esiintyy vieraileva tähti, laulaja Andra Day. Amerikkalainen artisti on lyhyessä ajassa noussut yhdeksi maan kiinnistavimmista musiikkialan nimistä. Syksyllä 2015 debyyttialbuminsa ”Cheers To the Fall” julkaissut laulaja oli ehdokkaana muun muassa kahteen Grammy-palkintoon.

- Se oli ensimmäinen Grammy-gaalani ja pääsin heti esiintymään Ellie Gouldingin kanssa. Tapasin hänet tuolloin ensimmäistä kertaa. Tietysti ilta oli muutenkin ihmeellinen. Oli mahtava kuulla alan ihmisiltä palautetta esiiintymisestäni, Day kertoi tänään Apu-lehdelle.

Laulaja listasi myös vierailun Valkoisessa talossa yhdeksi vuoden kohokohdista.

- Esiinnyin siellä ja myös vanhempani oli kutsuttu. Pääsimme vanhempieni kanssa tapaamaan presidentin ja hänen vaimonsa. Tietysti myös monet muut ihmisten tapaamiset ovat jääneet mieleen. On uskomatonta kuulla, miten joku on saanut voimaa musiikistani vaikka syöpähoitojen aikaan.

Sympaattinen Andra kertoo, että tähteys ei todellakaan ole tullut yhdessä yössä. San Diegossa laulua opiskellut Day on tehnyt 15 vuotta systemaattista työtä menestyksensä eteen.

- Olen kituuttanut ja kerännyt rahaa, jotta olen voinut esiintyä. Lopulta tapasin erään manageri-tuottajan, joka paljastui epärehelliseksi. Hänen kauttaan Stevie Wonderin silloinen vaimo, Kai Millard Morris, kuuli musiikkiani ja piti äänestäni.  Lopulta päädyin keskustelemaan itse Wonderin kanssa musiikista, astrologiasta ja aloimme tehdä kappaleita yhdessä. Sitten löysin nykyisen tuottajani, kenen kanssa tein debyyttialbumini, Los Angelesissa asuva laulaja kertaa.

Nyt Andra Day kiertää mainostamassa debyyttialbumiaan Euroopassa. Andra Dayta on houkuteltu ennen läpimurtoaan osallistumaan myös Amerikan Idolsiin ja The Voiceen.

- Koin kuitenkin, ettei se ole minun juttuni. The Voice on hyvä formaatti lahjakkaille laulajille, jotka eivät ole löytäneet omaa musiikillista suuntaansa. Itse olen kokenut, että minulla on ollut vahva suunta ja tyyli, enkä välttämättä tarvitse siihen apua tällaisten ohjelmien kautta.

Voice of Finlandin finaali tänään Nelosella klo 20.00

Kommentoi »