Apu

Virve Rosti ensimmäisestä hotelliyöstään: jäi hassun kömmähdyksen vuoksi päiväksi vangiksi

Virve Rosti ensimmäisestä hotelliyöstään: jäi hassun kömmähdyksen vuoksi päiväksi vangiksi
Jo 1970-luvulla laulu-uransa aloittanut Virve Rosti esiintyy yhä täysin voimin.
Julkaistu: 16.6.2018

Virve "Vicky" Rosti on laulanut ja viihdyttänyt suomalaisia viidellä vuosikymmenellä. Se on huima saavutus nykyisessä kertakäyttökulttuurissa. Tietysti suosio on vuosien varrella vaihdellut, ja 1980-luvulla Virve vetäytyi lavoilta kotiäitiyden vuoksi, mutta silti hän on yksi sinivalkoisista kestosuosikeista.

Kun Chicago kuoli on kappale, joka minun pitää laulaa joka keikalla. Pari vuotta sitten lopetin laskemisen, kun viisituhatta kertaa tuli täyteen. On sitä tullut veivattua. Mutta ei se minua haittaa, sillä laulaminen on minun työni. Kappale herättää kuulijoissa mielikuvia ja muistoja, ja minun tehtäväni on tulkita se.

Virve Rostilla on tallella kaikki hänestä kirjoitetut lehtijutut, ja leikkeitä on kotikellarissa valtavat laatikot täynnä. Niille on ollut käyttöä vuoden aikana, sillä Virven hyvä ystävä Tuija Wuori-Tabermann kirjoittaa Virvestä elämäkerrallista kirjaa. Teos on jo viimeistelyvaiheessa, ja se ilmestyy ensi lokakuussa.

Tuija ja Virve ovat tunteneet toisensa vuodesta 1975, siis siitä saakka, kun Virve 16-vuotiaana lauloi Danny-show’n kesäkiertueella. Tuija, jos kuka, tuo kirjaan syvällistä sisäpiirin tietoa ja tunnetta.

Virve Rosti vuonna 1975.

– Tämä on ollut ihana produktio. Olen yrittänyt mennä Virven nahkoihin, kuvata sisältäpäin hänen elämäänsä. Esiin on tullut monia yllättäviä, kipeitäkin asioita, joita ei ole ennen kerrottu, Tuija Wuori-Tabermann sanoo.

Virve muistelee kirjassa hassua kömmähdystä. Danny-show’n aikaan kesällä 1975 kuusitoistavuotias Virve yöpyi elämänsä ensimmäistä kertaa hotellissa. Hän ei tiennyt, että oven saa auki avaimella, ja niinpä tyttöparka jäi päiväksi huoneeseen nököttämään uskaltamatta poistua minnekään. Nälkäänsä hän joi aamiaistarjottimelta jääneen kermapurnukan.

– Siitä lähtien olen osannut yöpyä hotellissa, ja niitä on nähty tuhansia.

Lue koko juttu uudesta Avusta 24/2018!

Kommentoi »