Apu

Ville Tiihosesta tuli isä: ”Olen Hakaniemen nopein vaipanvaihtaja”


Näyttelijäpuolisonsa kanssa esikoisensa saanut Ville Tiihonen uskoo olevansa synnynnäinen isä.
Teksti Johanna Yrjölä
Kuvat Meeri Utti

Näyttelijäpariskunta Ville Tiihonen ja Kreeta Salminen saivat noin kuukauden päivät sitten tyttölapsen, joka on heidän esikoisensa. Tähdittämänsä Äkkilähtö-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan saapunut Ville oli silmin nähden liikuttunut onnellisesta perhetapahtumasta. 

– Tuntuu aivan mahtavalta! Joka päivä tuo jotain uutta tullessaan ja tutustun tyttöön paremmin. Hän kasvaa valtavan nopeasti, ja haluan nähdä joka sentin siitä touhusta, tuore isä hehkutti. 

Vauvanhoito on ollut Villen mukaan helpompaa, kuin hän olisi osannut etukäteen aavistaakaan, ja kaikki on asettunut kuin itsestään omiin uomiinsa.

– Luulen, että olen syntynyt isäksi – niin luontevasti kaikki on mennyt. Uskallan jopa väittää, että olen Hakaniemen nopein vaipanvaihtaja, Ville nauroi.

Freelancerina työskentelevä näyttelijä pitää toistaiseksi taukoa töistään ja viettää epävirallista isyyslomaa. Hän ei aiokaan kiirehtiä takaisin sorvin ääreen, vaan nauttii täysillä tämänhetkisestä tilanteesta.

– Olen järjestänyt asiat niin, että voin olla mahdollisimman paljon läsnä, ja viettää kaiken liikenevän aikani tuoreen perheeni kanssa. Käytännössä se tarkoittaa, etten käy töissä, mutta olen tyytyväinen tilanteeseen. Aion kyllä tehdä töitäkin lähitulevaisuudessa, mutten voi vielä kertoa tarkemmin mitä ja milloin.

Ville nähdään viikon päästä ensi-iltansa saavassa Äkkilähtö-elokuvassa, joka on näyttelijänä tutun Tiina Lymin esikoisohjaus. Viime kesänä kuvattua elokuvaa oli Villen mukaan helppo ja mukava tehdä, sillä suurin osa työryhmästä tunsi entuudestaan toisensa.

– Meidän ei tarvinnut aloittaa alusta tutustumalla toisiimme, vaan pääsimme suoraan leikittelemään ja pelailemaan yhdessä. Leffaa olikin kaikin puolin superkiva tehdä, Ville jutteli.

Julkaistu: 17.2.2016