VIIKON TÄHTI Sani: "Haluan vielä tulla rakastetuksi"
Puheenaiheet
VIIKON TÄHTI Sani: "Haluan vielä tulla rakastetuksi"
Sani, 43, kiertää keikoilla ympäri Suomea. Iltatyöt vaativat 4-vuotiaan tyttären äidiltä järjestelykykyä.
Julkaistu 10.10.2014
Apu

Miksi halusit tehdä soololevyn?

- Tuntui, että oli sopiva aika tehdä uutta materiaalia. Tämä on kolmas soololevyni. Muusikon elämä on ikuista työstämistä ja projekti-idieoita. Nyt löytyi hyvä ja innostunut työryhmä, jonka kanssa teimme tätä kahden vuoden ajan. 

Keikkailet myös Aikakoneen kanssa sekä olet mukana Badding-musikaalissa. Olet myös 4-vuotiaan tyttären äiti. Miten järjestät arkesi?

Teen keikkoja lähinnä viikonloppuisin, joten vietän tyttäreni kanssa viikonloppuni sunnuntaista maanantaihin. Tyttäreni on muina arkipäivinä päivähoidossa. Vanhempani auttavat iltatöiden aikaan. En stressaa työn epäsäännöllisyydestä, päivastoin siinä on jotain kiehtovaakin. Toki se vaatii paljon järjestelykykyä. 

Mitä luonteenpiirrettäsi ilman et olisi tässä?

Päättäväisyyttä. Jos jotain lähdetään tekemään, se tehdään loppuun asti. Luovutan vasta, jos on ihan pakko.

Ketä ihmistä ilman et selviäisi?

- Kun elämäntilanteeni ovat muuttuneet, on ollut ihana huomata, miten hienoja ystäviä ja miten luotettava turvaverkko minulla on.

Miten olet muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana?

Tietoisuus, ammattillinen itsevarmuus ja kärsivällisyys on lisääntynyt. Pitkän uran salaisuus on, että aina ei voi olla suosion huipulla. On mahtavaa saada vetää vielä isoille yleisöille.

Aikakone täyttää ensi vuonna 20 vuotta. Mikä työssänne on säilynyt samana?

- Taustanauhat. Yritimme joskus tehdä Aikakoneen kanssa keikkoja isoilla bändillä, mutta ihmiset halusivat ysärisoundeja. Monet taustanauhamme ovat 20 vuotta vanhoja. Olemme myös säilyttäneet lapsenomaisen innon tehdä tätä työtä. Itselläni on taas livebändi, joka tuo hyvää vastapainoa.

Hulluin ehdotus urasi aikana?

- Aikakoneen hulluina vuosina joku ehdotti, että hyppäisimme laskuvarjoilla, jonka jälkeen aloittaisimme suoraan keikan. Olemme myös jakaneet tuhansille ihmisille nimikirjoituksia Citymarketissa hedelmä -ja lihatiskien välissä. Joihinkin hullutuksiin suostuimmekin, kuten keikalle Lasipalatsin katolle sekä lentämään helikopterilla festareilta toiselle.  

Kolme asiaa, jotka haluat vielä tehdä tai kokea elämässäsi?

- Omistaa jonkun oman piilopirtin, antaa rakkautta ja tulla rakastetuksi sekä tehdä elämäni parhaan levyn. Tähän astistista levyistä paras on tietenkin 10.10 julkaistava Aulanko-albumi. 

Kommentoi »