Vesku Loiri: "Minulla ei ole enää mitään tulevaisuuden suunnitelmia"
Puheenaiheet
Vesku Loiri: "Minulla ei ole enää mitään tulevaisuuden suunnitelmia"
Vesa-Matti Loiri nähdään vuonna 2019 Mika Kaurismäen elokuvassa, ja syksyllä julkaistaan elämäkerta.

Kaksi vuotta sitten Vesa-Matti Loiri mietiskeli Avussa elämän päättymistä:

– Tiedän hyvin, ettei tässä enää kauhean kauan olla. Mutta en mä sellaista paljon ajattele. Kuolemanpelkoa en koe, koska tiedän, ettei mitään kuolemaa olekaan.

Mitä Veskulle kuuluu nyt? Kesken perinteisen joulukiertueensa keikkabussissa jutteleva taiteilija kuulostaa rauhalliselta ja tyytyväiseltä elämäänsä.

Loppusyksystä riehunut flunssa vei häneltä moneksi viikoksi vedon pois, mutta kiertue ei kuitenkaan vaarantunut. Ensi vuonna tulee ensi-iltaan Mika Kaurismäen elokuva Mestari Cheng, jossa Vesku näyttelee yhdessä Kari Väänäsen kanssa. Syksyllä julkaistaan Jari Tervon kirjoittama Loiri-elämäkerta.

Muuten kalenteri on tyhjä.

– Mulla ei ole enää mitään tulevaisuuden suunnitelmia. Luulen – pienellä veto-oikeudella – että tämä kiertue jää viimeiseksi. Täytän tammikuussa 74 vuotta, ja moni on jo tässä iässä lopettanut. En ole aikeissa jäädä eläkkeelle vaan teen yksittäisiä keikkoja.

Vesku huomauttaa, ettei työn tekeminen ole hänellä koskaan perustunut rahan ansaitsemiseen, vaikka välillä niskassa on ollut roimasti velkaakin. Todellinen syy on hänen työtä kohtaan tuntemansa intohimo.

– Esiinnyn niin kauan kuin tunnen tarvetta päästä estradille ja ääni kulkee. Ja nyt se kulkee! Minulla on lavalla hyvin kevyt olo.

Lue Veskun koko haastattelu Avusta 54/2018! Jutussa taiteilija muistelee muun muassa uransa käännekohtia. Suomen eläviä legendoja esittelevä erikoislehti on myynnissä helmikuun puoliväliin asti.

Kommentoi »