Apu

Vesa Keskisen perhe muutti vuokrataloon lasten turvallisuuden vuoksi

Vesa Keskisen perhe muutti vuokrataloon lasten turvallisuuden vuoksi
Vesa ja Jane Keskinen ja perheen kaksi lasta asuvat nyt 150 neliön vuokratalossa 700 neliön kartanon sijaan.

Keskisen perhe muutti reilu vuosi sitten asumaan 700 neliön kartanosta 150 neliön vuokrataloon. Talo sijaitsee vastapäätä Tuurin Kyläkauppaa, 70 metrin päässä.

– Kotimme on sataprosenttisesti Janen luomus. Ennen muuttoamme lähes kaikki pinnat uusittiin tai ainakin maalattiin Janen mieleisiksi. Myös sisustus on hänen suunnittelemansa, kyläkauppias Vesa Keskinen kertoo vaimostaan.

Talossa on kodikas tunnelma, vaikka siellä onkin moderneja nahkakalusteita, lasisia pöytiä ja ylellisiä lipastoja. Pehmeän beiget värisävyt seinissä ja kultaiset ornamentit tuovat ripauksen luksusta.

– Olen yllättynyt Janen hyvästä mausta, ja olen ylpeä vaimostani. Me viihdymme täällä todella.

Työmatka yhä autolla

Syy muuttoon oli lasten turvallisuus.

– Suurin yksittäinen syy oli kartanon liukkaat portaat, jotka olivat meille painajainen. Pelkäsimme, että jompikumpi lapsista tulisi leikeissään alas mukkelis makkelis, vanhemmat sanovat.

Vesa toteaa, että hänelle oli mieluisa yllätys, että Jane ehdotti pienempää kotia.

– Harva nainen haluaisi muuttaa sata vuotta vanhasta kartanosta vuokralle viisi kertaa pienempään vuokra-asuntoon, ellei todellakin ajattelisi lasten parasta. Minulle itselleni on ihan sama, missä asun.

Vaikka työmatka talolta kaupalle on lyhyt, Vesa ajaa sen autolla. Perheessä on kaksi käyttöautoa, molemmat jykeviä maastureita.

– Työpaikalle ajamiseen on yksinkertainen syy: kun autoni on pihassa, henkilökuntani tietää minun olevan Kyläkaupassa ja varmasti tavoitettavissa. Muuten he haluavat antaa minulle perherauhan. Yritän kyllä päästä tästä tavasta eroon heti alkuvuonna.

Lue Vesa ja Jane Keskisen koko haastattelu uudesta Avusta 1/2019!

Julkaistu: 3.1.2019
1 kommentti