Apu

Tänään TV:ssä: Sieppaukset ja feikkilaukut istuvat Venäjän mafian brändiin siinä missä sisäsiisti talousrikollisuus – BBC-laatua ja häiritsevän kouriintuntuvaa väkivaltaa

Tänään TV:ssä: Sieppaukset ja feikkilaukut istuvat Venäjän mafian brändiin siinä missä sisäsiisti talousrikollisuus – BBC-laatua ja häiritsevän kouriintuntuvaa väkivaltaa
Kuinka katosin oligarkkimaahan: BBC:n laatusarja McMafia vie rikosmatkalle ympäri maailman. Maanantai 1.6. klo 21 TV2.

McMafian keskushahmo on venäläisen oligarkin poika Alex Godman, joka vedetään mukaan rikolliseen toimintaan, vaikka hän on jo luonut menestyksekkään oman uran laillisin keinoin.

Tarina vie Lontoosta Moskovaan ja Pariisiin, suurkaupungeista aavikolle, palatseista slummeihin.

Rikollisuus on globalisaation menestyneimpiä aloja, ja rahan ripeät liikkeet visualisoidaan jo alkuteksteissä.

Sisäsiisti talousrikollisuus, kidnappaukset ja feikkilaukkujen kauppa ovat kaikki yhden valtavan verkon osia.

Sarja perustuu osin Misha Glennyn vuonna 2008 julkaistuun tietokirjaan McMafia: A Journey Through The Global Criminal Underground.

Toisen rikkaan venäläissuvun kanssa sotaan ajautuvasta Alexista (James Norton, joka tuntuu smokkikohtauksissa harjoittelevan työhaastatteluun 007:n rooliin), ei tehdä onneksi viatonta kultapoikaa, hyppy laillisen tuolle puolen on helppo.

Alex joutuu näkemään, kun hänen suosikkisedästään hankkiudutaan eroon poikkeuksellisen karulla tavalla, mutta kompensaatio odottaa. BBC:n tuottaman McMafian väkivalta on häiritsevän kouriintuntuvaa.

Kahdeksanosaisen sarjan nimi tulee perusteltua hyvin: ”Miksi McDonald’s on menestyvämpi kuin Burger King? Niitä on enemmän.”

McMafia, maanantai klo 21.00 TV2

Julkaistu: 1.6.2020
1 kommentti