Apu

Värttinän ja Kuunkuiskaajat-yhtyeen Susan Aho: "Hengityskone oli pelottava ja hirveä kokemus"

Värttinän ja Kuunkuiskaajat-yhtyeen Susan Aho: "Hengityskone oli pelottava ja hirveä kokemus"
Astmansa vuoksi Susan Aho kuuluu koronan suhteen riskiryhmään. Häntä on jo kerran aiemmin hoidettu teho-osastolla, mikä jätti pysyvän jäljen mieleen.
Julkaistu: 5.5.2020
Kuunkuiskaajat-yhtyeestä tuttu Susan Aho julkaisi huhtikuussa ensimmäisen sooloalbuminsa, mutta muiden artistien tavoin esiintymiset on toistaiseksi peruttu.
– Olen tehnyt biisejä ja apurahahakemuksia sekä livestriimikeikkoja. Olen yrittänyt sopeutua tilanteeseen mahdollisimman hyvin ja pistin pystyyn myös joukkorahoituskampanjan, jolla artisteja voi nyt auttaa. Myyn levyä ja esimerkiksi videotervehdyksiä siellä. Moni lamaantuu kriisitilanteessa, mutta minulle tuli hirveästi ideoita.
Korona pelottaa Ahoa varsin hyvästä syystä.
– Koronan myötä vanhat peikot nousivat pintaan. Kuulun astmani vuoksi riskiryhmään ja se äityi vuonna 2013 niin pahaksi, että jouduin teho-osastolle hoidettavaksi. Olin kaksi viikkoa keuhko-osastolla, joten tiedän millaista on olla hengityskoneessa. Se oli ihan kauhean pelottavaa ja hirveä kokemus, joka jätti jäljen mieleeni.
Ensimmäiset kolme viikkoa karateeniajasta Aho tuskin pisti nokkaansa ulos kodistaan.
– Olen edelleen tarkka eristäytymisestä, joten näen kavereita vain ulkona ja välimatkan päästä. Myös livestriimauksen tekeminen mietitytti. Olen jo onneksi hieman levollisemmin mielin, sillä olin kyllä ahdistunutkin jossain vaiheessa.
Kommentoi »