Vanha valloitti Vanhan - Sauli Niinistön ylivoimainen voitto villitsi kannattajat Vanhalla ylioppilastalolla
Henkilöt
Vanha valloitti Vanhan - Sauli Niinistön ylivoimainen voitto villitsi kannattajat Vanhalla ylioppilastalolla
Vaalituloksessa ei ole nokan koputtamista: Sauli Niinistö sai historiallisen suuren vaalivoiton 62,7 prosentin kannatuksellaan. Helsingissä, Vanhalla ylioppilastalolla nähtiin suorastaan liikuttunut presidentti, kun hän saapui lavalle Robinin laulun tahdittamana.
Julkaistu 28.1.2018
Apu

Vanhalla ylioppilastalolla on nähty monenlaista. Vanha vallattiin vuonna 1968, mutta nyt talon valtasi tasavallan presidentiksi uudelleen valitun Sauli Väinämö Niinistön kannattajat. Valitsijayhdistyksen ehdokkaan entisen puolueen kokoomuksen kärkinimiä oli paikalla valtionvarainministeri Petteri Orposta ja oikeusministeri Antti Häkkäsestä lähtien. Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) oli niin tohkeissaan, että väitti vaihtavansa kerrankin veden giniksi.

- En kuitenkaan, hän vitsaili.

Meteli yltyi korviahuumaavaksi, kun uudelle kuusivuotiskaudelle valittu Sauli Niinistö saapui paikalle. Kovaäänisistä raikui Robinin hitti "Tää on parasta just nyt, Tää on parasta just nyt". Niinistö sai pienen kukkapuskan käteensä, ja koruton, lyhyt kiitospuhe oli jotenkin suomalaisen vaatimatonta. Aitoa Niinistöä myös lauseiden sanajärjestystä myöten!

- Tuntuu valtavan hienolta olla hienon maan presidentti. Sillä hieno tämä maa on ja pidämme huolen, että hienona se pysyy. Otamme huomioon myös erilaiset mielipiteet.

Kiitospuheen jälkeen presidentti siirtyi hetkeksi lähimmän tukijoukkonsa seuraan. Presidentin puoliso Jenni Haukio ei osallistunut voitonjuhlaan, sillä pariskunnan esikoisen odotetaan syntyvän aivan lähiaikoina. Niinistö kertoi Jennin katsovan televisiosta vaalitulosta - Lennu-koira sylissään.

Niinistön valinnan takana oli myös kristillisdemokraattinen puolue, jonka puheenjohtaja Sari Essayah sanoi Apu-lehden haastattelussa: - Kansanliike vahvisti sen, että Niinistö sai nyt vahvan mandaatin. Häntä on äänestetty laidasta laitaan, häntä äänestivät kaikenikäiset suomalaiset oikealta, keskeltä ja vasemmalta. 

Yksi iloisimmista Sauli Niinistön kannattajista oli Vanhalla lavan reunalla istunut Aira Samulin, 90 v.

- Nämä olivat hyvät vaalit. Vaalikeskustelut olivat antoisia, ja kaikki ehdokkaat petrasivat kohti loppua. Olin varma Niinistön voitosta, ainoa yllätys oli se, ettei tullut toista kierrosta!

Kommentoi »