Valtteri Bottas, pelkäätkö koronaa? "Ehkä pahin, mitä meille voi käydä, on se, jos..."
Puheenaiheet
Valtteri Bottas, pelkäätkö koronaa? "Ehkä pahin, mitä meille voi käydä, on se, jos..."
Jopa maailmantaloutta heiluttanut koronavirus vaikuttaa monen muun ohella myös Formula 1 -kalenteriin.
Julkaistu 11.3.2020
Apu

Urheiluvuosi on alkanut Kiinasta lähteneen koronavirusepidemian varjossa. F1-kisoista on jo peruttu Kiinan osakilpailu, ja Bahrainin osakilpailu ajetaan ilman katsojia. Torstaina 12.3. McLaren ilmoitti vetäytyvänsä kauden aloittavasta Australian osakilpailusta. Syynä on tiimin jäsenen koronatartunta.

F1-kaudella maapalloa kierretään vähintään neljästi. Kuinka huolissasi olet koronan vaikutuksesta elämääsi, Valtteri Bottas?

– En minä nyt niin hirveän huolissani ole, vaikka tietysti paljon siitä puhetta onkin. Yleensä tällaiset virusaiheet ovat aina isoja uutisaiheita. Mutta todellisuudessa riski saada tauti on kyllä aika pieni niissä paikoissa, joissa me olemme. Matkustaminen voi olla hankalaa, kun niin paljon lentoja on peruttu. Ehkä pahin, mitä meille voi käydä, on se, jos yhtäkkiä jää karanteeniin.

Tuleeko koronasta pahin vastustajasi, jos kannaltasi parhaita kisoja peruutetaan?

– Turha sitä on miettiä. Tilanne on sama kaikille. Jokaisessa kisassa pitää olla hyvässä iskussa, ja jokaisella radalla pitää pärjätä, Bottas pohdiskelee.

F1-kausi alkaa Australian osakilpailulla 15.3.2020. Tämänhetkisen tiedon mukaan kisa ajetaan normaalisti. Valtteri Bottas voitti kyseisen osakilpailun viime vuonna.

Juttua päivitetty 12.3.2020 kello 14:02: Lisätty McLarenin vetäytyminen.

Kommentoi »