Urheilutoimittaja Kaj Kunnas: ”Pitkän avioliiton salaisuutena vapaus”
Puheenaiheet
Urheilutoimittaja Kaj Kunnas: ”Pitkän avioliiton salaisuutena vapaus”
Urheilutoimittaja halusi maksaa vaimolleen takaisin menneistä vuosista.
Julkaistu 16.3.2016
Apu

Urheilutoimittaja Kaj Kunnas suuntaa tulevana viikonloppuna Gerd-vaimonsa kanssa perinteiselle Espanjan kevätlomalle. Pariskunta on pitänyt yhtä jo liki 29 vuotta, ja pitkän liiton salaisuus piilee Kajn mukaan siinä, ettei toista sido liiaksi itseensä.

– Meidän suhteessamme tärkeässä osassa on ollut vapaus, ja se, että kumpikin on saanut toteuttaa itseään. Vapaushan tarkoittaa myös vastuuta, ja kun ne osaa yhdistää, homma toimii. Pitkän liiton saattaa pitää kasassa nimenomaan se, ettei toisen kyljessä kyhnää koko ajan, ”Kaitsu” tuumi urheiluravintola Sports Academyn 20-vuotissyntymäpäivillä.

Edellisvuonna Kaj antoi vaimolleen viisikymmentävuotislahjaksi vuoden Ranskassa, jotta tämä voisi toteuttaa unelmansa ja opetella puhumaan ranskankieltä. Lopulta Gerd vietti maassa kaksi kolmen kuukauden pätkää, eikä Kaj vieraillut tuona aikana kertaakaan hänen luonaan.

– Olimme sopineet, että se on hänen vuotensa, enkä siksi käynyt kertaakaan Ranskassa. Kyllähän toista tuli ikäväkin, mutta se on mielestäni vain hyvä asia. Osaltaan vuosi oli myös takaisinmaksua menneistä vuosista. Hänhän hoiti aikanaan lapsemme, kun minä pyörin olympialaisissa.

Urheilutoimittajan kevät kuluu paitsi matkustellessa myös jääkiekkoliiton finaaleissa ja tanssin pyörteissä. Tanssii tähtien kanssa -kilpailussakin pari vuotta sitten nähty Kaitsu pistää viikonloppuna jalalla koreaksi tanssinopettaja Jutta Heleniuksen kanssa Lions Clubin juhlassa Tampere-talolla.

– Tanssijalka on pysynyt kilpailun jälkeenkin vetreänä ja vanhat liikkeet ovat vielä tuoreessa muistissa. Viime kesänä vein anopinkin Pohjanmaan ulkolavoille tanssimaan. Tälle viikolle tanssitunteja on kertynyt peräti 12, Kaj laskeskeli.

Kommentoi »