Ugandassa puuhaillut ex-ministeri Suvi Lindén muistetaan myös näistä kohuista
Puheenaiheet
Ugandassa puuhaillut ex-ministeri Suvi Lindén muistetaan myös näistä kohuista
Oulusta kotoisin oleva kokoomuksen entinen kansanedustaja ja ministeri on ollut ennenkin kohujen keskellä.
Julkaistu 26.2.2018
Apu

Vuonna 1999 tuore kultuuriministeri sai selitellä osuusliikkeen jakamaa vaalirahoitusta. Vuonna 2002 paljastui, että Suvi Lindén oli myöntänyt valtionapua Sankivaaran golfkentälle, jossa hän perheineen oli osakkaana. Lindén ilmoitti erostaan eduskunnan kyselytunnilla kolme päivää sen jälkeen, kun asia tuli ilmi Ilta-Sanomissa.

Eduskuntavaaleissa 2007 hän sai vaalitukea Kehittyvien maakuntien Suomi ry:ltä 5 000 euroa. Kohu vaalituesta aiheutti lahjontaepäilyjä. Hänet valittiin kuitenkin viestintäministeriksi vuosiksi 2007–2011.

Kuusitoista vuotta kansanedustajana toiminut (ja 2011 vaaleissa eduskunnasta tippunut) Lindén nostaa yli 5 000 euron sopeutumiseläkettä ja johtaa samaan aikaan konsulttiyritystään Pearlconia.

Vuonna 1962 syntynyt Lindén on naimisissa Timo Mehtälän kanssa, ja pariskunnalla on Kiinasta vuonna 2007 adoptoitu tytär. Syksyllä 2007 adoptiosta seurasi kohu, koska Lindén päätti hoitaa ministerintoimensa etätyönä Oulusta. Päätös herätti paheksuntaa oikeuskanslerinvirastoa myöten.

Kommentoi »