Apu

Työpaikkakiusaaminen jätti juontaja Tuija Pehkoseen jäljet: "On järkyttävää, miten aikuiset ihmiset kohtelevat toisiaan"

Työpaikkakiusaaminen jätti juontaja Tuija Pehkoseen jäljet: "On järkyttävää, miten aikuiset ihmiset kohtelevat toisiaan"
Juontaja Tuija Pehkosen mieleen nousi hiljattain vuosien takainen kiusaamiskokemus, jota hänen on mahdotonta unohtaa kokonaan. Hän toivoo, että ihmiset keskittyisivät olemaan toisilleen ystävällisiä.
Julkaistu: 21.10.2019
Juontaja Tuija Pehko­nen vietti ­viime viikolla mökillään unettoman yön. Pimeinä tunteina mieleen hiipi vuosien takainen työpaikkakiusaaminen, joka on jäänyt ­syvälle muistoihin.
– On järkyttävää, miten aikuiset ihmiset kohtelevat toisiaan ja millaista mallia ­annamme lapsille ja nuorille, Tuija pohti ­Anne Kukkohovin Päin punaista -kirjan julkistamistilaisuudessa.
Jos ihminen ei pysty näkemään toisessa mitään hyvää, on parempi pitää suu kiinni.
– Kaikista ei tarvitse pitää, mutta ei kannata sanoa ihan kaikkea, mitä sylki suuhun tuo.
Tuija on herkkä ihminen, johon kiusaaminen on vaikuttanut paljon.
– Piikittelyn sijaan voi sanoa ­yhden kivan asian. Sillä voi olla toiselle iso merkitys.
– Kannattaa muistaa, että ­rohkeidenkin ­ihmisten takana saattaa olla tarina, josta emme tiedä ­mitään. ­Kaikilla on oma taakkansa, Tuija Pehkonen sanoo.
Anne Kukkohovi uskalsi tehdä elämäkerran vasta äitinsä kuoltua. Vierellä kirjailija Emilia Saloranta.
– Kukaan ei tiennyt esimerkiksi veljestäni. Nykyinen avoimuuden ilmapiiri on ihana. On tärkeää, että häpeä lähtee pois.
Tanssija Marko ­Keränen nähdään sunnuntaisin Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa taitoluistelija Laura ­Lepistön parina.
Radiojuontaja Jari Peltola ja yrittäjä Sanna Pikkarainen ovat tähdittäneet palkittua Sohvaperunat-­sarjaa jo vuosia.
– Olen Cutrinin uusi tuote­lähettiläs, se tuntuu hyvältä. Syksy menee kiireisissä merkeissä kuvauksissa, Vilma Bergenheim jutteli.
Annen tukena kirjan julkistamistilaisuudessa juhlivat ­ex-mies Joni Kukkohovi ja yhteinen Miska-poika.
Koivu.tv:n ­Johanna Koivu kertoi tutkineensa viime ­aikoina karismaa, joka on ­hänelle tuttu aihe jo Lontoossa tehdyistä maisterinopinnoista.
Kansanedustaja Jaana Pelkonen kertoi haaveilevansa pääsevänsä joskus vielä saman katon alle eri paikkakunnalla asuvan miehensä kanssa. – Mutta kunnioitan sitä, ­että hän saa tehdä mieleistään työtä.
– Pienimmäisemme on nyt kaksi, ja jälki­käteen olen miettinyt, että vauva-aika oli aikamoista. Arvostukseni miestäni kohtaan on vain kasvanut, Marja Hintikka hehkutti.
Kommentoi »