Apu

Työpaikkakiusaaminen jätti juontaja Tuija Pehkoseen jäljet: "On järkyttävää, miten aikuiset ihmiset kohtelevat toisiaan"

Työpaikkakiusaaminen jätti juontaja Tuija Pehkoseen jäljet: "On järkyttävää, miten aikuiset ihmiset kohtelevat toisiaan"
Juontaja Tuija Pehkosen mieleen nousi hiljattain vuosien takainen kiusaamiskokemus, jota hänen on mahdotonta unohtaa kokonaan. Hän toivoo, että ihmiset keskittyisivät olemaan toisilleen ystävällisiä.

Juontaja Tuija Pehko­nen vietti ­viime viikolla mökillään unettoman yön. Pimeinä tunteina mieleen hiipi vuosien takainen työpaikkakiusaaminen, joka on jäänyt ­syvälle muistoihin.

– On järkyttävää, miten aikuiset ihmiset kohtelevat toisiaan ja millaista mallia ­annamme lapsille ja nuorille, Tuija pohti ­Anne Kukkohovin Päin punaista -kirjan julkistamistilaisuudessa.

Jos ihminen ei pysty näkemään toisessa mitään hyvää, on parempi pitää suu kiinni.

– Kaikista ei tarvitse pitää, mutta ei kannata sanoa ihan kaikkea, mitä sylki suuhun tuo.

Tuija on herkkä ihminen, johon kiusaaminen on vaikuttanut paljon.

– Piikittelyn sijaan voi sanoa ­yhden kivan asian. Sillä voi olla toiselle iso merkitys.

– Kannattaa muistaa, että ­rohkeidenkin ­ihmisten takana saattaa olla tarina, josta emme tiedä ­mitään. ­Kaikilla on oma taakkansa, Tuija Pehkonen sanoo.

Anne Kukkohovi uskalsi tehdä elämäkerran vasta äitinsä kuoltua. Vierellä kirjailija Emilia Saloranta.

– Kukaan ei tiennyt esimerkiksi veljestäni. Nykyinen avoimuuden ilmapiiri on ihana. On tärkeää, että häpeä lähtee pois.

Tanssija Marko ­Keränen nähdään sunnuntaisin Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa taitoluistelija Laura ­Lepistön parina.

Radiojuontaja Jari Peltola ja yrittäjä Sanna Pikkarainen ovat tähdittäneet palkittua Sohvaperunat-­sarjaa jo vuosia.

– Olen Cutrinin uusi tuote­lähettiläs, se tuntuu hyvältä. Syksy menee kiireisissä merkeissä kuvauksissa, Vilma Bergenheim jutteli.

Annen tukena kirjan julkistamistilaisuudessa juhlivat ­ex-mies Joni Kukkohovi ja yhteinen Miska-poika.

Koivu.tv:n ­Johanna Koivu kertoi tutkineensa viime ­aikoina karismaa, joka on ­hänelle tuttu aihe jo Lontoossa tehdyistä maisterinopinnoista.

Kansanedustaja Jaana Pelkonen kertoi haaveilevansa pääsevänsä joskus vielä saman katon alle eri paikkakunnalla asuvan miehensä kanssa. – Mutta kunnioitan sitä, ­että hän saa tehdä mieleistään työtä.

– Pienimmäisemme on nyt kaksi, ja jälki­käteen olen miettinyt, että vauva-aika oli aikamoista. Arvostukseni miestäni kohtaan on vain kasvanut, Marja Hintikka hehkutti.

Julkaistu: 21.10.2019
Kommentoi »