Apu

Työpaikkakiusaaminen jätti juontaja Tuija Pehkoseen jäljet: "On järkyttävää, miten aikuiset ihmiset kohtelevat toisiaan"

Työpaikkakiusaaminen jätti juontaja Tuija Pehkoseen jäljet: "On järkyttävää, miten aikuiset ihmiset kohtelevat toisiaan"
Juontaja Tuija Pehkosen mieleen nousi hiljattain vuosien takainen kiusaamiskokemus, jota hänen on mahdotonta unohtaa kokonaan. Hän toivoo, että ihmiset keskittyisivät olemaan toisilleen ystävällisiä.
Julkaistu: 21.10.2019

Juontaja Tuija Pehko­nen vietti ­viime viikolla mökillään unettoman yön. Pimeinä tunteina mieleen hiipi vuosien takainen työpaikkakiusaaminen, joka on jäänyt ­syvälle muistoihin.

– On järkyttävää, miten aikuiset ihmiset kohtelevat toisiaan ja millaista mallia ­annamme lapsille ja nuorille, Tuija pohti ­Anne Kukkohovin Päin punaista -kirjan julkistamistilaisuudessa.

Jos ihminen ei pysty näkemään toisessa mitään hyvää, on parempi pitää suu kiinni.

– Kaikista ei tarvitse pitää, mutta ei kannata sanoa ihan kaikkea, mitä sylki suuhun tuo.

Tuija on herkkä ihminen, johon kiusaaminen on vaikuttanut paljon.

– Piikittelyn sijaan voi sanoa ­yhden kivan asian. Sillä voi olla toiselle iso merkitys.

– Kannattaa muistaa, että ­rohkeidenkin ­ihmisten takana saattaa olla tarina, josta emme tiedä ­mitään. ­Kaikilla on oma taakkansa, Tuija Pehkonen sanoo.

Anne Kukkohovi uskalsi tehdä elämäkerran vasta äitinsä kuoltua. Vierellä kirjailija Emilia Saloranta.

– Kukaan ei tiennyt esimerkiksi veljestäni. Nykyinen avoimuuden ilmapiiri on ihana. On tärkeää, että häpeä lähtee pois.

Tanssija Marko ­Keränen nähdään sunnuntaisin Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa taitoluistelija Laura ­Lepistön parina.

Radiojuontaja Jari Peltola ja yrittäjä Sanna Pikkarainen ovat tähdittäneet palkittua Sohvaperunat-­sarjaa jo vuosia.

– Olen Cutrinin uusi tuote­lähettiläs, se tuntuu hyvältä. Syksy menee kiireisissä merkeissä kuvauksissa, Vilma Bergenheim jutteli.

Annen tukena kirjan julkistamistilaisuudessa juhlivat ­ex-mies Joni Kukkohovi ja yhteinen Miska-poika.

Koivu.tv:n ­Johanna Koivu kertoi tutkineensa viime ­aikoina karismaa, joka on ­hänelle tuttu aihe jo Lontoossa tehdyistä maisterinopinnoista.

Kansanedustaja Jaana Pelkonen kertoi haaveilevansa pääsevänsä joskus vielä saman katon alle eri paikkakunnalla asuvan miehensä kanssa. – Mutta kunnioitan sitä, ­että hän saa tehdä mieleistään työtä.

– Pienimmäisemme on nyt kaksi, ja jälki­käteen olen miettinyt, että vauva-aika oli aikamoista. Arvostukseni miestäni kohtaan on vain kasvanut, Marja Hintikka hehkutti.

Kommentoi »