Apu

Tv-tärppi: Steve Bannon haluaa yhdistää Euroopan populistit – to 21.5. klo 19:00 TV1

Tv-tärppi: Steve Bannon haluaa yhdistää Euroopan populistit – to 21.5. klo 19:00 TV1
Trumpin tukija haluaa yhdistää Euroopan oikeistopopulistit. Steve Bannon oli aiemmin äärioikeistolaisen mielipidesivusto Breitbartin toimitusjohtaja.
Julkaistu: 21.5.2020

Meneillään on maailmanlaajuinen vallankumous ja olen onnekas, kun saan olla osa sitä, sanoo Steve Bannon, jonka missio on yhdistää Euroopan oikeistopopulistiset liikkeet yhden nimikkeen alle. Donald Trumpin entinen strategiapäällikkö tietää, että voitto presidentinvaaleissa innosti Euroopan äärioikeistoa. Henkilökohtaiset suhteet Trumpiin ovat viilenneet, mutta Bannon on yhä ex-pomonsa vankka tukija ja ottaa kunniasta osansa.

”Ilman minua Donald Trump ei olisi voittanut. Trump on historiallinen hahmo ja uraauurtava presidentti. Trump on elämässämme vielä 30 vuoden päästä.”

Bannon konsultoi muun muassa Britannian Brexit-puolueen johtajaa Nigel Faragea ja kannattaa Unkarin liki diktatuuriksi muuttanutta pääministeri Viktor Orbánia.

”Orbánin hallituksen tehtävä on taata Unkarin turvallisuus ja sen kristillinen kulttuuri”, Bannon perustelee.

On vaikea sanoa, provosoiko juutalaisvastaisuudesta usein syytetty Bannon vai onko hän tosissaan natsifiilistelyineen. Hän vaikuttaa jokseenkin huvittuneelta kertoessaan, että Auschwitz oli alkujaan pelkkä ratsastuskoulu, mutta Birkenaun keskitysleiri nimenomaan valmistettiin tuhotehtäväänsä.

”Insinööritiedettä parhaimmillaan.”

Torstai 21. toukokuuta kello 19.00 TV1: Steve Bannon ja Euroopan populistit

Kommentoi »