Apu

Tuntemattomassa näytellyt Eero Aho: En ole edes ajatellut teenkö jatkossa Akun kanssa yhteistyötä

Tuntemattomassa näytellyt Eero Aho: En ole edes ajatellut teenkö jatkossa Akun kanssa yhteistyötä
Näyttelijä Eero Aho tukee naisnäyttelijöitä ja toivoo, että elokuva-ala ja valtarakenteet muuttuisivat.
Julkaistu: 23.3.2018

Ristiriitaisissa tunnelmissa Jussi-gaalassa Teresa-vaimonsa kanssa juhlinut näyttelijä Eero Aho haluaa tukea kaikkien väärinkäytöksiä kohdanneiden naisnäyttelijöiden ulostuloa.

- Se on hieno asia ja olen seurannut kauhulla ja järkytyksellä somekeskustelua, jossa heidän päälleen heitetään lokaa. Se on täysin järkyttävää, he eivät ole tehneet mitään pahaa, hän pohti Jussi-gaalan punaisella matolla ennen tv-lähetystä.

Aho myös toivoi, että kohu saisi aikaan dialogin.

- Että elokuva-ala ja valtarakenteet muuttuisivat, kuten muillakin aloilla. Toivon, että pääsisimme hyvään, toisiamme yhdistävään keskusteluun. Se olisi tärkeää.

Aku Louhimiehen useissa elokuvissa esiintynyt Aho on myös ohjaajan ystävä.

- En ole vielä edes pystynyt ajattelemaan, teenkö jatkossa hänen kanssaan yhteistyötä. Asia kerrallaan. Ensin pitää ratkoa nämä asiat, sen jälkeen voidaan keskustella muusta.

Parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta ehdolla oleva Aho kertoi myös toivovansa, että ilta olisi suomalaisen elokuvan juhla.

- Olemme tehneet hienon elokuvan ja sitä puhuimmekin muiden näyttelijöiden kanssa, ettei meidän tarvitse hävetä. Ollaan me selkä suorana ja iloisia, mikäli saamme palkintoja.

Kommentoi »