Apu

Tunteensa Tanssii tähtien kanssa -kisassa näyttävä Aki Riihilahti: "Pörssiyhtiöiden toimarit kannustavat minua"

Tunteensa Tanssii tähtien kanssa -kisassa näyttävä Aki Riihilahti: "Pörssiyhtiöiden toimarit kannustavat minua"
Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa pukumiesten myyttiä rikkova ex-jalkapalloilija Aki Riihilahti tanssii sunnuntaina elämänsä ensimmäisen salsan miljoonan silmäparin edessä. Siitä tulee hyvä mieli, pisteistä riippumatta.
Julkaistu: 17.11.2021

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa semifinaaliin asti tanssiparinsa Katri Mäkisen kanssa edennyt HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti on antanut tunteidensa näkyä selvästi alusta asti. Vähäiset pisteet ovat harmittaneet, samoin ankara kritiikki.

– Olen mennyt lähetykseen antamaan kaikkeni viikon duunin ja lastenhoidon jälkeen ja käyttänyt kaiken ajan, jotta voisin oppia jonkin itselleni täysin uuden taidon. Kehityksen ymmärtää kyllä itse viikon aikana, että miten vaikeaa ja haasteellista siitä on saada esitys. Kun on sen jälkeen arvioitavana, rakentava palaute on tervetullutta. Ehkä siinä kohtaa on enemmän itse pettynyt itseensä, ettei saanutkaan enempää pisteitä. Minusta on rehellistä olla aito, jos ottaa päähän, sen voi antaa näkyä. Toki varmaan joskus valitsisin omat sanani paremmin, mutta ei tunteita pidä pelätä, hän pohti keskiviikkoaamuna tanssitreenien lomassa.

Jos video ei näy, näet sen täältä.

Suurimmassa osassa lähetyksiä Riihilahti on ollut todella iloinen.

– Tanssissa on ihania ja kivoja puolia, mutta sitten siinä on uskallus ja osaamiskysymys. Voinko ja kehtaanko mennä tanssimaan? Jos voin rikkoa jotain rajoja, se on sen arvoista.

Harmituksensa ja onnistumisensa hän on antanut näkyä selkeästi, niin ilmein kuin sanoin.

– On selvä asia, että tämä on hyvän mielen formaatti. Samalla mukana on kilpailijoita, jotka ovat tanssineet tosi paljon verrattuna minuun, joka en ole aiemmin ottanut askeltakaan. Se on vaikeaa.

Riihilahti ymmärtää, että vasta-alkaja kokeneempien esiintyjien joukossa herättää tunteita.

– Katsojissa on myös tanssiin vihkiytyneitä, jotka haluavat, että parhaat tanssijat pärjäävät. Se on ymmärrettävää. Toisaalta tanssi kuuluu kaikille ja ehkä jotkut katsojat osaavat samastua vähän rosoisempiin tyyppeihin, kuten minuun.

Sosiaalisessa mediassa Riihilahti jakaa voimakkaasti mielipiteitä.

– Se on hyvä niin. Kaikki ovat hyviä ja oikeita mielipiteitä.

Viikonloppuna hän tanssii salsaa elämänsä ensimmäisen kerran – miljoonan silmäparin edessä.

– Siitä tulee hyvää mieli siitä huolimatta miten se arvioidaan. Tuntuu hienolta, että olemme päässeet Katrin kanssa näin pitkälle. Ennen kolmatta livelähetystä minulta murtui sormi ja se piti leikata. En pystynyt käyttämään kättä pitkään, nyt olemme uskaltaneet jo tehdä vähän nostoja kun piikit leikattiin pois kolme viikkoa sitten. En miellä tätä kilpailuksi, vaikka olen yleensä itse tosi kilpailuhenkinen. Voin vain tehdä täysillä joka päivä ja yrittää saada mahdollisimman hyvän suorituksen Katrin kanssa. Muu on tuomareiden ja äänestäjien varassa.

"Tavoitteeni on ollut rohkaista muita, vaikka omat taidot ovat mitä ovat."

Riihilahti on saanut kasoittain viestejä kisan aikana ja jutellut ihmisten kanssa myös kaupoissa.

– Kohtaamisissa on ollut puhe siitä, että onpa kiva, että nekin jotka eivät ole aiemmin osanneet saavat ja uskaltavat. Tavoitteeni on ollut rohkaista muita, vaikka omat taidot ovat mitä ovat. Silti kannattaa mennä tanssimaan.

Yritysjohtajat ovat lähestyneet Riihilahtea tavallisen kansan lisäksi.

– Sekin on vähän myytti, että mitä johtajat saavat ja voivat tehdä. On hienoa rikkoa niitä rajoja ja heittäytyä erilaisiin rooleihin, joissa meitä pukuihmisiä ei välttämättä ole totuttu näkemään. On ollut jännä saada pörssiyhtiöiden toimareilta asti tosi kannustavia viestejä. Selkeästi tanssi herättää ihmisissä tunteita.

"On hienoa rikkoa rajoja ja heittäytyä erilaisiin rooleihin, joissa meitä pukuihmisiä ei välttämättä ole totuttu näkemään."

Tanssi on myös yhdistänyt uudella tavalla Riihilahden ja hänen neljävuotiaan tyttärensä.

– Nyt meillä on yhteinen elinikäinen harrastus. Kun vein tyttären tarhaan, kerroin muillekin lapsille millaista on olla marakatti. Tällaisia ihania kohtaamisia ei tule samalla lailla pukumiehen arjessa.

Tanssii tähtien kanssa sunnuntaisin MTV3-kanavalla klo 19.30

Kommentoi »