Apu

Trumpin toiminta koronakriisissä raivostuttaa demokraatteja: "Uhkapeliä kansakunnan elämällä ja taloudella" – Maailman lehdet

Trumpin toiminta koronakriisissä raivostuttaa demokraatteja: "Uhkapeliä kansakunnan elämällä ja taloudella" – Maailman lehdet
Maailman lehdet: Ranskassa toivotaan turismin paluuta. NHL-kiekkoilijat palaavat piakkoin kaukaloon. New York Magazine antoi äänen kaupungin vanhimmille.
Julkaistu: 10.6.2020

Koronaepidemia on saatu hallintaan lähes kaikissa Euroopan maissa, mutta USA:ssa tilanne on paikoin yhä kriittinen ja kuolleita yli satatuhatta. Bloomberg Businessweek (25.5.) on valmis syyttämään Donald Trumpia uhkapelistä kansakunnan terveydellä, taloudella ja elämällä.

Lehti on kallellaan demokraatteihin – miljardööri Michael Bloomberg vetäytyi ehdokaskisasta ja tukee Joe Bideniä – mutta myös monet republikaanit kokevat presidentin keskittymisen raivokkaaseen twiittailuun ja golfiin kahden suunnan kriisin keskellä jo sietämättömäksi.

Kohti parempaa

Le Figaro Magazine (29.5.) muistuttaa, että rajoituksista huolimatta kesä ja lomakausi saapuvat – ja tar­joa­vat mahdollisuuksia paitsi virkistäytyä myös tukea kotimaan yrityksiä, taloutta ja matkailua.

Kansijuttuun on valittu 50 kiinnostavaa matkakohdetta Ranskassa.

”Epätoivossa ja pysähtymisessä paikalleen piilee suurin riski. On parempi sopeutua ja toimia niissä oloissa kuin mahdollista – ja katsoa eteenpäin”, kirjoittaa päätoimittaja Guillaume Roguette.

Lehti muistuttaa, että maiden rajatkaan eivät pysy suljettuna ikuisesti, ja paikoin turismista riippuvaisen Ranskan on syytä avata omansa, kun sen voi nähdä tapahtuvan turvallisesti.

”Esimerkiksi Saksa, Itävalta, Hollanti, Tanska ja Sveitsi ovat jo alkaneet palata eurooppalaiseen normaalitilaan, jossa yhteisön jäsenet saavat liikkua varotoimia noudattaen rajojen yli. Ei anneta koronasta tulla sosiaalista koleraa”, Roguette kommentoi.

Saksalaista laatua ja kokemuksen ääniä

NHL pelaa kautensa loppuun 24 joukkueen pudotuspeleillä. Saksalainen supertähti sarjassa olisi ollut mahdoton ajatus vielä vuosikymmen sitten – vaan ei ole enää.

The Hockey Newsin kesäkuun numero nostaa Edmontonin kolossilaiturin Leon Draisaitlin yhdeksi NHL:n parhaista pelaajista.

Kölnissä syntynyt Draisaitl, 24, teki maansa kiekkohistoriaan jo pienimmällä varausnumerolla (3) vuoden 2014 draftissa.

Öljymiehissä hän on noussut tukipelaajasta ratkaisijaksi, jota ylistää myös joukkuekaveri Connor McDavid.

Kulttuurijulkaisu New York Magazine (25.5.) on tehnyt poikkeuk­sellisen ratkaisun: numeron teema on antaa ääni ”van­himmille keskuudessamme”.

Lehden mukaan siihen on perusteet, sillä erilaisten iäkkäämpien persoonien tarinat ovat sekä kansallinen että inhimillinen resurssi.

Mukana on muuan muassa holokaustin selviytyjä, Greenwich Villagen vanhimmaksi boheemiksi kutsuttu satavuotias, bronxilaisia veteraaninunnia, 1950-luvulta asti toiminut ammattiyhdistysaktiivi ja 107-vuotias italialaissuvun matriarkka.

1 kommentti