
Trastevere on Rooman idyllisin kaupunginosa – esittelemme sen tunnelmalliset kadut, kotoisat ravintolat ja paikallisten salaisen suosikkiannoksen
Tunnelmallisia mukulakivikatuja ja seinillä kiemurtelevia köynnöskasveja. Kivoja putiikkeja ja hilpeää yöelämää. Trastevere on ihaninta Roomaa.
Raks, rapea leipä rasahtaa rikki veitsen ja haarukan välissä. Lautasella on yksi roomalaisen trattorian hittiannoksista: anjovista, lähiseudun sikurisalaattia ja pehmeää burrata-juustoa kerroksittain. Ranskalaista mille feuille -leivonnaista muistuttavan herkun viimeistelee sardinialainen ohut leipä, carasau.
”Tätä annosta ei usein löydy ruokalistalta, vaan pitää olla sisäpiiritietoa, että osaa pyytää sen”, vinkkaa valkoiseen paitaan ja mustaan esiliinaan pukeutunut tarjoilija.
Anjoviksen suola, burratan mieto kermaisuus ja rapea leipä muodostavat suussa suloisen liiton. Viereisissä pöydissä huokaillaan ihastuksesta ja kysellään annoksesta.
