Oliko Tony Halme vastaus Timo Soinin rukoukseen? ”Kun löytyisi oikea mies, profeetallinen hahmo, jonka kautta ihmiset voisivat huutaa tuskaansa ulos”
TV-dokumentti: Viikinki
Oliko Tony Halme vastaus Timo Soinin rukoukseen? ”Kun löytyisi oikea mies, profeetallinen hahmo, jonka kautta ihmiset voisivat huutaa tuskaansa ulos”
”Ei oo laitonta hakee energiansa katkeruudesta.” – Tony Halme
Julkaistu 13.1.2023
Apu

Timo Soini toivoi sanomalehti Karjalaisessa vuonna 2000 seuraavaa: ”Kun löytyisi oikea mies, puolueen kannatus nousisi nopeasti 10 prosenttiin. Profeetallinen hahmo, jonka kautta ihmiset voisivat huutaa tuskaansa ulos.”

Löytyihän se. Tony Halme, joka oli toiminut esimerkiksi portsarina, turvamiehenä, nyrkkeilijänä, showpainijana ja mainos­kasvona, pääsi eduskuntaan vuonna 2003 perussuomalaisten riveissä.

”Eihän Suomi muuttunut Tony Halmeen toimesta, mutta oli kyllä tuomassa muutoksen puroja, jotka sitten myöhemmin jytkynä ja sen jälkeen on ollut vahvasti liikkeellä”, Timo Soini pohtii.

Halme oli lahjomaton näkemyksissään: paitsi että Suomeen ei kaivattu ulkomaalaisia, Japanissa hän valitti, kun siellä oli ”niin helvetisti vinosilmiä”. Aatemaailmaa täydensi jalkaan tatuoitu SS-kotka.

Tony Halmeen tietä eduskuntaan ­hoitanut Veikko Vallin, nykyinen perus­suomalaisten kansanedustaja, huolestui Halmeesta jo varhain.

”Kolme kuukautta ennen vaaleja Tonyn nelikymppisillä Espanjassa huomasin eka kertaa, että menee sitä olutta aika paljon koko ajan.”

Tony Halmeelle myönnettiin työkyvyttömyyseläke tammikuussa 2007.

Viikinki nyt Yle Areenassa, perjantai 13.1. klo 21.00 TV1.

Kommentoi »