Tommi Korpela uutuuselokuvasta: ”Yleisön reaktio käy itsetunnolleni”
Kulttuuri
Tommi Korpela uutuuselokuvasta: ”Yleisön reaktio käy itsetunnolleni”
Näyttelijä Tommi Korpelan mielestä oman puolison kanssa työskentelemisessä on etunsa.
27.8.2015
 |
Apu

Näyttelijä Tommi Korpela nähdään pian ensi-iltansa saavassa Häiriötekijä-elokuvassa, joka koostuu useasta erillisestä mustan huumorin sävyttämästä tarinasta. Omintakeinen ja synkkämielinenkin Häiriötekijä on tuttu parin vuoden takaa Q-teatterin lavoilta, jossa sama näyttelijäkaarti sitä silloin esitti.

– Jos ihan rehellisiä ollaan, minulla ei käynyt mielessäkään, että Häiriötekijä voisi taipua elokuvaksi. Elokuvan tekeminen vaati rohkeutta ohjaaja Aleksi Salmenperältä, ja hän otti siinä tietoisen riskin. Olen kuitenkin iloinen ja ylpeä, että saimme tehdä leffan, Tommi kertoi Häiriötekijän lehdistötilaisuudessa.

Tommin yllätti myös se, että Häiriötekijän huumori näyttäytyy leffaversiossa jokseenkin erilaisena kuin teatterissa. Kun näytelmäversiossa ihmiset nauroivat kippurassa tietyille vitseille, leffateatterissa samoissa kohtauksissa onkin täysin hiljaista.

– Kun 30 ihmistä vain tuijottaa vakavana, kun teemme jotain järjettömyyksiä, ottaa se väkisinkin vähän itsetunnolleni. Minun on kuitenkin vain uskottava omaan juttuuni. Eihän komedian tarvitse olla tyhjäpäistä onnistuakseen, vaan se voi myös laittaa ajattelemaan.

Häiriötekijässä nähdään myös Tommin avopuoliso, Teatterikorkeakoulun professori Elina Knihtilä. Tommin mukaan oman kumppanin kanssa työskentelyssä on selvät etunsa.

– Tunnemme toisemme niin hyvin, että saamme ikään kuin muutaman askeleen etumatkaa. Meidän ei tarvitse hävetä mitään tekemisiämme, ja tunnepuolikin irtoaa helpommin.

Merikarhuna Atlantilla

Häiriötekijän lisäksi Tommi näyttelee pääroolissa parhaillaan tekeillä olevassa kansainvälisessä elokuvassa Deadweight, jossa hän esittää suomalaista merikarhua. Elokuvaa kuvattiin kahdeksan viikon ajan rahtilaivalla Atlantin valtamerellä.

– Laiva oli 300 metriä pitkä, ja kyydissä oli 6000 konttia. Olihan se todella erikoista, sillä en ollut aiemmin ollut kuin tavallisella ruotsinlaivalla. Meillä oli mukanamme paljon oikeita merimiehiä, joiden kanssa ystävystyin, Tommi kertoi.

Lisähaastetta elokuvanteolle toi englanniksi näytteleminen. Tommin vastanäyttelijöinä leffassa nähdään äidinkielenään englantia puhuvia näyttelijöitä.

– Kyllähän siinä itsensä tunsi aika tampioksi, kun sanavarasto oli sadasosa muiden näyttelijöiden vastaavasta. Repliikkien opettelu oli tavallista hankalampaa ja improvisointivara oli aika pieni. Jatkuva keskittyminen oli myös aika uuvuttavaa.

Aluksi Tommi joutui niin ikään popsimaan laivalla pahoinvointipillereitä, joskin olo helpotti ajan kuluessa. Vapaa-aikansa hän kulutti rahtilaivalla kirjoja lukien, elokuvia katsellen tai ympäri kantta kävellen ja merenelämää tutkaillen.

– Lauloimme myös paljon karaokea merimiesten kanssa. Olen aina vihannut koko lajia, mutta merellä se oli yllättävän vapauttavaa. Muut olivat vielä huonompia kuin minä, joten en joutunut edes potemaan ramppikuumetta, Tommi naureskeli. 

Kommentoi »