Apu

Tomi Metsäkedon vastine

3

Apu-lehti on julkaissut 14.11

Apu-lehti on julkaissut 14.11.2017 blogisivustollaan kirjoituksen otsikolla ”Tomi Metsäketo puhuu höpöjä ja yrittää Kevin Spaceyn taktiikkaa”. Kirjoitus sisältää lukuisia asiavirheitä sekä kunniaani loukkaavia väitteitä.

Kirjoitus antaa ymmärtää sekä suoranaisesti että rivien välistä, että olisin syyllistynyt mitä erilaisimpiin, vakavimpiin ja karmeimpiin rikoksiin. Kirjoittaja perustaa väitteensä lehtikirjoituksiin sekä erinäisten keskustelupalstojen väitteisiin.

Kirjoituksessa mainitut väitteet ovat kauttaaltaan vääriä ja virheellisiä. En ole syyllistynyt mihinkään kirjoituksessa mainittuihin tekoihin. Poliisilla saati muilla viranomaisilla ei ole tutkinnassa ainoatakaan minun tekemäksi väitettyä rikosta. Poliisi ei epäile minun syyllistyneen mihinkään rikokseen, enkä ole joutunut niistä edes viranomaisten kuulusteltavaksi. Kaiken tämän olisi pystynyt helposti varmistaa tarkistamalla asian Helsingin poliisista.

Olen sen sijaan ollut itse erittäin aktiivinen poliisin suuntaan ja olen useaan otteeseen käynyt heidän kanssaan neuvonpitoa minuun kohdistuneista väitteissä. Yhdessäkään näistä keskusteluissa ei ole tullut esille mitään, mikä vähimmässäkään määrin viittaisi minun syyllistyneen mihinkään rikokseen tai edes sen yritykseen.

Kirjoituksessa nostetaan näyttävästi esille muun muassa väite siitä, että olisin syyllistynyt alaikäiseen kohdistuvaan alkoholirikokseen sekä lapseen kohdistuvan seksuaalirikoksen, eli pedofilian yritykseen. Väite on kunniaani suuresti loukkaava. Olen useaan kertaan julkisesti kiistänyt kaikki tällaiset väitteet ja jopa väitteen alun perin julkaissut lehti on julkaissut asian kumoavan vastineeni. Tästä huolimatta asia nostetaan kirjoituksessa tietoisesti ja tarkoituksellisesti esille mainitsematta lainkaan, että olen nämä väitteet kumonnut.

Olen jopa itse vienyt samat kyseiset väitteet viranomaisten tietoon jo ennen kuin ne tulivat julki mediassa ja tehnyt niistä erillisen tutkintapyynnön. Tämänkin olen useaan otteeseen julkisuudessa todennut. Erityisen loukkaavana koen kunniani suhteen sen, kaikesta tästä huolimatta jopa maininta toiseen lehteen kirjoittamastani vastineesta lisättiin tekstin loppuun vasta sen jälkeen, kun kirjoitus oli jo julkaistu.

Raskauttavinta kirjoituksessa on se, että kirjoittaja väittää minulla olleen jotain rikosten uhreja. Kiistän tämän ehdottomasti valheena ja kunniaani suuresti loukkaavana väitteenä. Kirjoitus on kaikkinensa kunniaani niin suuresti loukkaava, että joudun viemään sen viranomaisten tiedoksi ja käsiteltäväksi.

Tomi Metsäketo

Helsingissä 14.11.2017

Voit lukea kyseisen Tuomas Enbusken kolumnin täältä.

Julkaistu: 17.11.2017