Apu

Timo Soini: En lähde enää presidenttiehdokkaaksi

Timo Soini: En lähde enää presidenttiehdokkaaksi
Perussuomalaisten johtomies aikoo pitää kiinni puheenjohtajuudestaan.
Julkaistu: 27.11.2014

Timo Soini on ollut perussuomalaisten puheenjohtaja jo 17 vuotta. Hän ei sano, paljonko on tarpeeksi. Veikko Vennamo johti Suomen Maaseudun Puoluetta SMP:tä 20 vuotta.

- Mä haluan jatkaa. Kun haluan jatkaa, se tarkoittaa, että haluan jatkaa puheenjohtajana. En mä aio pistää reinoja jalkaan ja siirtyä takariviin vaan olla etulinjassa.

Seuraavissa presidentinvaaleissa vuonna 2018 Soinia ei nähdä ainakaan ehdokkaana.

- Presidenttiehdokkaaksi en enää lähde. Mä olen sen kaksi kertaa tehnyt, ja se on förbi. Meillä on nyt hyvä presidentti.

- Ei tässä tarvitse enää todistaa mitään. Haluan, että puolue vakiintuu merkittäväksi puolueeksi ja että se kestää aikaa. Meillä on ollut kasvukipuja kuin kasvaneella firmalla: tulee räsähdyksiä, osalla ei hermo kestä. Tässä auttaa pitkä kokemus.

Pelkääkö Soini muiden pilaavan hänen työnsä, jollei pysy kapellimestarina?

- Sinä sanoit tuon, en minä, Soini mörähtää, mutta hiljenee.

- En mä niin sano. Kyllä jossakin vaiheessa täytyy ymmärtää, mitä kello on lyönyt. Olin ollut kuusi vuotta puheenjohtajana ennen kuin pääsin eduskuntaan. pitäisin mielettömänä, että nyt jättäisin. Meni miten vaan, seuraavissa vaaleissa tulee joka tapauksessa perussuomalaisten historian toiseksi paras tulos.

Lisää Avussa 48/2014.

Eija Kallioniemi

Kommentoi »