Testissä: Helsingin uusi boutiquehotelli F6
Matkailu
Testissä: Helsingin uusi boutiquehotelli F6
Kävimme testaamassa Helsingin uusimman boutiquehotellin, Fabianinkadun F6:en.
Kuvat
Julkaistu 2.9.2016
Mondo

Helsingin ydinkeskustaan avautui kesällä uusi boutiquehotelli F6. Se kuuluu Nordic Choice Hotels -konserniin, joka aikoo avata kaksi muutakin hotellia pääkaupunkiseudulle. F6:n nimi tulee osoitteesta Fabianinkatu 6, ja sijainti on loistava. Hotelli tuntuu olevan omassa rauhassaan, mutta Eteläesplanadi ja Kauppatori ovat muutaman askelen päässä.

Entisiin ympäristöministeriön rakennuksiin tehdyn F6:n sisä­pihoilta löytyy istuskelunurkkauksia, kierreportaita, kirkkaita värejä. Tyylistä vastaavat sisustusarkki­tehti ­Jaakko Puro ja ravintola- ja hotelli­yrittäjänä tunnettu Mia Saari. Huoneita on 66, ja niissä on tummempia ­sävyjä ja jyhkeän laadun tunne.

Hotellin baari Runar on mukava, ja vieras voi kohdata myös paikan pikku nimikkokoiran Runarin. F6:n asiakkaat ovat paljolti yritysväkeä ja ulkomaisia matkailijoita, mutta kyllä tätä voi suositella tyyliä haluaville kotimaanmatkalaisille. Hinnat vaihtelevat sesongin ja varaus­ten mukaan: kahden hengen standardi­huone maksaa 155–330 euroa, ­superior 195–370 ja deluxe 235–410 euroa.

Miinuksia? Tiiviissä kortteleissa ei ole tietenkään avaria näköaloja. Buffetaamiainen on maukasta luomua mutta voisi olla vielä monipuolisempi. Ne ovat pikku asioita – kyllä F6 on todella mainio tulokas.

Fabianinkatu 6. hotelf6.fi 

Kommentoi »