Teemu Selänne kiinnostui politiikasta: "Ymmärrän Trumpin voiton"
Puheenaiheet
Teemu Selänne kiinnostui politiikasta: "Ymmärrän Trumpin voiton"
Teemu Selänteellä on kiekkoeläkeläisenä jäänyt aikaa parisuhteelle ja perhelle, mutta myös uusille asioille elämässä. Ravintolayrittäjänä toimiva mies seurasi innokkaasti Amerikan presidentinvaaleja.
6Kommenttia
Julkaistu 1.12.2016
Apu

Selanne Steak Tavern -ravintolan isäntä, kiekkolegenda Teemu Selänne, 46, on asunut Sirpa-vaimonsa kanssa Kaliforniassa 20 vuotta. Kiekkoilijalla ei ole ollut missään vaiheessa vaikeuksia sopeutua amerikkalaiseen kulttuuriin. Lapsesta saakka positiivinen ja sosiaalinen Teemu tunsi jo parikymppisenä olevansa small talk -ilmapiirissä olevansa kotonaan.  

Teemu on päätynyt jenkkivuosien aikana siihen, että teeskenneltykin positiivisuus on epäkohteliasuutta parempi vaihtoehto. – Monet sanovat, että jenkkikulttuurissa ihmissuhteet olisivat pinnallisia. Itsellä kyllä amerikkalaiset ja suomalaiset ystäväni avautuvat vaikeistakin aiheista yhtä paljon. Se on täysin persoonakysymys. Tietysti yleinen keskustelu – ja seurustelukulttuuri on täällä kevyempää.  

Identiteetiltä Selänne kokee olevansa yhä niin suomalainen, että ei ole innostunut hakemaan kaksoiskansalaisuutta. NHL-pelaajat saavat automaattisesti maahan oleskeluun ja työskentelyyn oikeuttavan Green Cardin. Sen turvin Selännekin voi asua Kaliforniassa vaikka loppuelämänsä. – Olen isänmaallinen ihminen. Minulle oli aina kunnia pukea Leijona-paita päälle. Minulla ei ole ollut Amerikan kansalaisuudelle mitään tarvetta, homma toimii näinkin. Paitsi, että saisin äänestää täkäläisissä vaaleissa.  

Marraskuun alussa pidetyt Amerikan presidentinvaalit olivat Selänteelle ilmeisen kova juttu, sillä tapahtuma on merkitty Teemun käytännössä tyhjään kalenteriin: kiitospäivän ja muutamien tennispelien joukkoon. Selänne seurasi vaalitaistelua aktiivisemmin kuin koskaan. – Katsoin varmaan kaikki vaaliväittelyt. Näin yrittäjänäkin ymmärrän Trumpin voiton. 

Lue tämän viikon Avusta, miksi Trumpin voitto oli kiekkolegendasta hyväksi Amerikalle ja miksi moni hänen ystävistään kannatti salaa Trumpia.

6 kommenttia