Tärkeysjärjestys
Puheenaiheet
Tärkeysjärjestys
Nuoruudessani oli lauleskeltava, että ”Che, sinä tiedät kaikki...” Sillä tarkoitettiin Che Guevaraa. Ajat muuttuvat, ja nykyisin kaiken tietää Gee.
Julkaistu 4.10.2012
Apu

Halusin selvittää asioita Yahoon uudesta, suomalaissyntyisestä toimitusjohtajasta Marissa Mayerista. Käännyin asiassa aina luotettavan henkilökohtaisen avustajani, setä G:n puoleen. Ai miksi nimitän uskollista assistenttiani maskuliiniksi? Toki se lienee sallittua tässä tasa-arvoon räpistelevässä maailmassa. Lisäksi pyysin häntä selvittämään, mitä pitää sisällään käsite ”maailman tärkeimmät naiset”.

Setä G. istui polvellani kuin kunnon vanhanajan sihteeri ja sylkäisi esiin mojovan ritirampsun. ”Tällä naisella on maailman suurimmat aidot rinnat”, hän ilmoitti. ”Maailman suurimmat KKK-rinnat pelastivat naisen hengen”, hän jatkoi. ”Tässä ovat maailman suurimmat pikkuhousut. Ja hetkinen. Stressaantuneet miehet tykkäävät pyöreistä naisista.”

Keskeytin setä G:n vuodatuksen. ”Mitä ihmettä sinä suollat? Missä ovat Angela Merkel, Hillary Clinton, Michelle Obama sun muut? Pikkuhousuilla ja rasvakudoksellako naisen merkittävyys määräytyy? Ota nyt jo järki käteen”, komensin. Setä G. esitteli minulle seuraavan sivun.

”Maailman suurimmat rinnat ovat vaarassa”, hän ähki. ”Millaisen älypuhelimen nainen haluaa? Mantereiset laakiobasaltit ovat maailman suurimpien ilmanalaisten laavapurkausten jäänteitä. Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji. Naisilla suurin riski itsemurhaan on 46–50-vuoden iässä.” En missään nimessä hyväksy väkivaltaa, mutta näpäytin setä G:tä korvalliselle.

”Oletko tullut hulluksi?” kovensin ääntäni. ”Höpiset laavapurkauksista ja jalkapallosta ja saatat minutkin itsetuhon partaalle. Halusin tietää, onko sellaisia naisia, jotka pystyvät johtamaan tätä maailmanmenoa parempaan suuntaan.” Setä G. mietti hetken.

”Lyhyelläkin johtajalla voi olla suuri valtiomieskerroin”, hän huokaisi helpottuneena. ”Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad on vain 157-senttinen. Hän on jopa lyhyempi kuin Merkel tai Margaret Thatcher. Mutta toisaalta häntä on veikattu 14 senttiä pidemmäksi kuin hän on.”

”Okei okei. Tiedetään, että pituus korreloi valtaan sentään paremmin kuin rinnanympärys. Mutta voisitko millään pureutua ydinkysymykseeni?”

Setä G. piti taas pienen tauon ja jatkoi sitten varovasti.

”Sodan jälkeen naiset jatkoivat työelämässä, joten kotihoitoon perustuva vanhuuden turva heikkeni.” Setä G:n kunniaksi on sanottava, että hän tietää, milloin otsasuoneni alkaa tosissaan tykyttää.

”Kiitos tuostakin!” äyskäisin hänelle. ”Haluat siis ikään kuin kautta rantain tehdä tiettäväksi, että syy vanhusten hoito-ongelmiin on itse asiassa siinä, että naiset tekevät töitä kodin ulkopuolella. Että naisen paikka olisi nimenomaan kotona hoitotehtävissä. Kaunis ajatus, mutta ei onnistu tällä systeemillä, kun kahdenkaan ihmisen tulot eivät tahdo riittää talouden ylläpitoon.” ”Suomen tärkeimmät kauppakumppanit 2009 olivat Saksa, Ruotsi, Venäjä ja Yhdysvallat”, luetteli setä G. ”Vilja on myös naisen etunimi ja maailman tärkein ravintovara.”

”Hmm. No, tuosta saattaisi vetää jonkin aasinsillan”, mutisin.

Olin kuitenkin niin kyllästynyt, että päätin tukkia setä G:n turvan. Suljin läppärin kannen, mutta sitä ennen googlasin vielä huvikseni sanat ”maailman tärkeimmät miehet”.

Mitäkö sain tulokseksi? Säästän sen yllätyksen teille. Kokeilkaa itse. Setä G:kin nimittäin melkein punastui.

Kommentoi »