Apu

Tarja Smuran vaikea ero: Näin ex-mies Raul Gescheimer kertoi asiasta Avulle

Tarja Smuran vaikea ero: Näin ex-mies Raul Gescheimer kertoi asiasta Avulle
Erossa on kaksi osapuolta - ja kaksi näkemystä asioiden kulusta.
Julkaistu: 4.1.2018

Ex-missi Tarja Smura kertoo uudessa Avussa 1/2018, että hänen eronsa Raul Gescheimerista vuonna 2012 syöksi hänet sairaalahoitoon.

Gescheimer kertoi tuolloin erosta tuoreeltaan Avulle numerossa 44/2012. Hän kertoi halunneensa tulla julkisuuteen siksi, että Smura oli tuolloin syyttänyt häntä julkisesti eri lehdissä.

– En halua kostaa. Tarja on ollut aiemmin äärettömän hyvä äiti. Tiedän, että hänellä on vaikeaa. Mutta ihmiset eroavat, Gescheimer kertoi vuonna 2012.

– Lapseni eivät ansaitse tätä, enkä minäkään. Minulla ei ole enää poskia käännettäväksi.

Gescheimer näytti todisteeksi viranomaisten kanssa käymäänsä kirjeenvaihtoa, Tarja Smuran ja hänen tekstiviesti- ja sähköpostivaihtoaan sekä nauhoituksia tapaamisista.

– Kaikki lähti siitä, kun tutustuimme ja rakastuimme ja muutin Virosta Suomeen, Gescheimer selitti taustoja.

Gescheimer sanoi, että hän oli se, joka päätti ongelmien vuoksi lähteä avioliitosta.

– Moni on kiinnostunut siitä, miksi lähdin. Päätös ei syntynyt yhden asian takia. Toivoin pitkään, että tilanne olisi muuttunut.

– Näitä ongelmia käsittelimme ja yritimme puuttua niihin vuosikausien ajan myös lähipiirin kanssa. Uskoin, että nuorimman lapsemme syntyminen olisi ollut käänne parempaan. Mutta se ei ollut. 

Gescheimer tunsi myös, että kaikki kaatui hänen päälleen, eikä apua ollut tarjolla. Henkinen taakka kasvoi liian kovaksi.

– Tunsin, että vaikeina aikoina kaikki vastuu jäi minulle.

– Vastuullani oli taloudenhoito ja talon velat. En yksinkertaisesti enää jaksanut.

Gescheimer muutti pois perheen yhteisestä kodista toukokuun puolivälissä. Samoihin aikoihin Gescheimer alkoi seurustella naisystävänsä kanssa ja Tarja Smura tutustui uuteen miesystäväänsä.

Gescheimerin ja Smuran välit tulehtuivat lopulta niin, että Tarja Smura sai vuonna 2012 Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudesta lähes vuoden lähestymiskiellon. 

– Minulta ovat loppuneet keinot. Lähestymiskiellon ja lastensuojeluilmoituksen kautta haluaisin saada Tarjan tajuamaan, että näin ei voi tehdä. Näin ei voi käyttäytyä.

Smuran lehdissä esittämän syytöksen elatusmaksujen rästiin jäämisestä Gescheimer myönsi pitävän paikkansa.

– On totta, että olin taloudellisesti aluksi niin tiukoilla, että en pystynyt heti maksamaan ensimmäisiä elatusmaksuja. Maksan niitä nyt Kelan kautta takaisin. Olin vuokralla, ja rahat ovat talossa kiinni. Tarja sai elatusrahat Kelalta. 

Gescheimer korosti, ettei halua entiselle vaimolleen pahaa. Hän sanoi toivovansa rauhaa ja molemmille mahdollisuutta jatkaa omaa polkuaan yhteisiä lapsia tukien ja kannustaen.

Teksti A-lehtien arkisto / Heikki Valkama, kuvat Petri Mulari ja A-lehtien arkisto.

Kommentoi »