Tarja Smuralle lähestymiskielto
Puheenaiheet
Tarja Smuralle lähestymiskielto
Tarja Smura on saanut lähes vuoden lähestymiskiellon. Smuran ex-mies Raul Gescheimer ja hänen naisystävänsä hakivat lähestymiskieltoa.
Julkaistu 26.10.2012
Apu

Tarja Smura on saanut lähes vuoden lähestymiskiellon. Smuran ex-mies Raul Gescheimer ja hänen naisystävänsä hakivat lähestymiskieltoa. Perusteena oli Smuran ex-miehelleen lähettämät epäasialliset ja uhkaavat viestit sekä naisystävän pahoinpitelyepäily.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden päätöksen mukaan todisteina olleista sähköpostiviesteistä ja tekstiviesteistä ilmenee, että Smura on toistuvasti lähettänyt Gescheimerille solvaavia ja loukkaavia viestejä. Pahoinpitelyepäilyssä oikeus toteaa, että siitä voidaan päätellä Smuran aggressiivinen käytös.

Käräjäoikeus katsoo, että viestien sisältöä ja niiden toistuvaa lähettämistä voidaan pitää lähestymiskiellon perusteena. Häirintä on kohdistunut kumpaankin hakijaan, vaikka viestit sinänsä onkin lähetetty Gescheimerille.

”Lähestymiskieltoon määrätty henkilö ei saa tavata suojattavaa henkilöä eikä muuten ottaa häneen yhteyttä tai sitä yrittää. Kiellettyä on myös suojattavan henkilön seuraaminen tai tarkkaileminen”, oikeuden päätöksessä sanotaan.

Kielto ei koske yhteydenottoja, joilla on asiallinen peruste ja jotka ovat ilmeisen tarpeellisia.

– Olen ollut muutaman päivän kohtuuttoman julkisen riepottelun kohteena. Toivon lasteni vuoksi, että tilanne alkaa tämän päätöksen jälkeen rauhoittua, Raul Gescheimer sanoo Avulle.

Raul Gescheimer on luvannut antaa avioerostaan yhden haastattelun, joka julkaistaan ensi viikon Apu-lehdessä.

Teksti: Heikki Valkama

Kommentoi »