Apu

Tarja Smura joutui eronsa jälkeen kriisiapuun ja sairaalahoitoon: Avioero oli kuin pahin painajainen

Tarja Smura joutui eronsa jälkeen kriisiapuun ja sairaalahoitoon: Avioero oli kuin pahin painajainen
Avioero romahdutti Tarja Smuran elämän.
Julkaistu: 4.1.2018

Vuonna 1993 Miss Suomeksi kruunattu Tarja Smura jätti missivuoden jälkeen kauneuskuviot ja lähti pois Suomesta. Hän asui hetken aikaa Yhdysvalloissakin, ennen kuin opiskeli sosionomiksi ja rakastui tulisesti virolaiseen Raul Gescheimeriin. Kun Tarja odotti esikoistytärtään Angelaa vuonna 1997, pariskunta meni naimisiin. Myöhemmin syntyivät pojat Gabriel ja Raphael.

– Olin pitkään pois julkisuudesta. Saimme kolme ihanaa lasta ja keskityin perheeseeni. Ajoittain se oli raskasta. Työni puolesta osaan ohjata muita ihmisiä tuen piiriin, mutta jätin itseni vähemmälle huomiolle, Smura kertoo.

Hän sanoo olevansa 

– Vihdoinkin olen kuunnellut viisaampia ja aloittanut terapian. Minulla oli kertynyt niin paljon painolastia.

Painolastilla Smura tarkoittaa muutaman vuoden takaista, erittäin rankkaa eroaan. Kevättalvella 2012 hänen miehensä ilmoitti yhtäkkiä haluavansa erota 16 vuoden liitosta. Nuorin poika oli vasta seitsemän kuukauden ikäinen.

– Ero oli yllätys ja niin brutaali. Julkisuuteen on tullut vain jäävuoren huippuja, olin silloin todellinen raato. Se oli kuin pahimmasta painajaisesta. Jouduin silloin sairaalahoitoon, se oli aivan helvettiä. Terveyteni romahti täysin ja vasta nyt käyn läpi sitä, mitä ero minulle teki. Onnekseni ero ei kuitenkaan romuttanut minuuttani, vaikka se olikin yksi elämäni rankimpia kokemuksia. Olisin niin halunnut säilyttää ydinperheen.

Alan ammattilaisena Tarja Smura ymmärsi hakea heti kriisiapua itselleen ja lapsilleen.

Täältä löydät eron toisen osapuolen mietteitä: 

Lue Tarja Smuran koko haastattelu tuoreesta Avusta 1/2018!

Teksti Annika Vuorensola

Kommentoi »