Tarja Halosesta Vuoden Eeva
Kulttuuri
Tarja Halosesta Vuoden Eeva
Presidentti Tarja Halonen otti rennosti vastaan valintansa Vuoden Eevaksi.
Julkaistu 6.3.2012
Apu

Presidentti Halonen kertoi muuton sujuneen, kun ammattilaiset pakkasivat ja amatöörit purkivat. Paluu arkeen on sujunut kohtalaisesti.

– 19-vuotias Rontti-kissa vaatii ruokaa kolme kertaa päivässä ja kyllä Arajärvikin tahtoo ruokaa, Halonen havainnollisti.

Palkinnot jakanut Hannu-Pekka Björkman uteli toiseksi äänestetyltä Jutta Urpilaiselta, miten oppisi sietämään paineita. Urpilainen piti salaisuutensa ja vihjaisi, että sisusta on apua.

Kolmanneksi äänestetty Krista Kosonen oli sairastunut ja estynyt näin saapumasta juhlapaikalle Pörssiin.

Riitta Nelimarkka maalaa ahkerasti ja Erkki Korhonen on saanut Hämeenlinnan liekkeihin. Kaupunki on herännyt juhlimaan Sibeliusta.

Taidekeskus Salmelan isäntä Tuomas Hoikkala toi musiikkiaan Eevan päätoimittajalle Riitta Nykäselle ja A-lehtien toimitusjohtajalle Juha Blomsterille.

– Terveisiä Panamasta! Kävin tapaamassa tyttäreni Natashan juuri syntynyttä tytärtä Nadjaa ja vein tuliaisiksi suunnittelemiani lastenvaatteita, Ristomatti Ratia selvitti korusuunnittelija Marja Sunalle ja eläkeläisen hitaista aamuista nauttivalle Sinikka Salolle.

Muotisuunnittelija Irja Leimu on saanut kohdeapurahan. – Suunnittelen asun ja siihen korun, hän paljasti.

Kosmetiikka yhdistää Anne Sarion ja Camilla Ahon, joka on jättänyt hoitotyön ja siirtynyt maahantuontiin.

Aikansa supermalli ja suunnittelijaksi kehittynyt Jatta Svennevig-Sarpaneva on palannut Helsinkiin Ranskasta Turun kautta. Mukana hänen ja Timo Sarpanevan tytär Johanna Sarpaneva-Öfverström.

Taidemaalari Soile Yli-Mäyry toi terveisiä Dubaista ja elegantti baskeripää Outi Heiskanen Kuusisaaresta, jossa hänellä on näyttely elokuuhun asti.

– Teen liikaa töitä, kuvanveistäjä Kimmo Pyykkö sanoi onnellisena avovaimolleen Marja-Leena Aholalle ja sisustamiseen erikoistuneelle taiteilija Irkka Wähätuvalle.

– Keskustelemme veneilystä, sanoivat Marjukka Karttunen ja Sari Sarkomaa, jotka aikanaan vieruskavereina odottivat vauvojaan eduskunnassa. Marjukan perheen paatti on Rymättylässä ja Sarin Soukanniemessä. Aira Samulin nukkui koko 85-vuotisjuhliensa jälkeisen maanantain.

– Hyvin menivät vaalit, mutta en minä Niinistöä äänestänyt. Minulla oli rintapielessä Haaviston nappi, Brita Kekkonen historioi.

Lauri Törhösen ohjaama Vares on ensi-illassa parin viikon päässä. – Se on naisten leffa, Törhönen kuvaili.

Matti Vaskelainen tekee bling blingiä tuleville hiusmessuille. Jukka Rintala on uurastanut kuosien parissa. Köynnöksiä, mutta myös pelkistettyä viivaa.

Pia Viheriävaara tuntee kultaseppä Jouni Salon ajoilta, jolloin tämä valmisti koruja Jalkasen perheelle. Uniikit Eeva-korut ovat Jounin käsialaa.

Sirkka Mertala kiertää yrittäjänä maata luennoimassa työviihtyvyydestä ja työelämän muutoksesta. – Olen saanut vakituisia asiakkaita esimerkiksi. Seinäjoelta, hän iloitsi.

Kommentoi »